IJZCG: Nisu se još stekli uslovi za dodatno popuštanje mjera

Broj novooboljelih u posljednje dvije sedmice manji za oko 50 odsto u odnosu na predhodne dvije nedjelje

23621 pregleda 26 reakcija 10 komentar(a)
Foto: IJZCG
Foto: IJZCG

Institut za javno zdravlje saopštio je da se još nisu stekli uslovi za dodatno popuštanje mjera u borbi protiv koronavirusa.

Podsjetili su da su aktuelne mjere na snazi do 18. februara, kao i da su više puta naglasili da se, ukoliko epidemiološka situacija bude dodatno povoljnija, može desiti da mjere budu dodatno liberalizovane i prije tog roka. Kazali su da će, ukoliko uslovi budu ispunjeni i prije 18. februara, blagovremeno o tome informisati javnost.

"Nakon porasta broja novooboljelih koje smo registrovali krajem prošle godine, kao i u prvoj sedmici januara ove godine, uslijedio je pad u broju novoregistrovanih slučajeva u posljednje četiri sedmice, tako da je broj novooboljelih u posljednje dvije sedmice manji za oko 50 odsto u odnosu na predhodne dvije nedjelje. Bez obzira na ovaj podatak dnevni nivo obolijevanja je i dalje visok tako da opuštanja ne treba da bude", saopštili su iz IJZCG.

Još jednom su apelovali na građane da se vakcinišu ukoliko to nisu učinili, ili da, ako im je prošlo pet mjeseci od posljednje doze vakcine, prime i treću buster dozu.

Bonus video: