Bečić: Ispravna istrajnost da se izabere nezavisni Tužilački savjet

"Umjesto da nakon izbora TS-a i svih drugih sjajnih odluka koje je donijela Skupština krajem decembra nastavimo putem stabilnosti i reformi, neki su krenuli u promjenu političke strane, prekrajanje izborne volje..."

15831 pregleda 133 reakcija 38 komentar(a)
Bečić, Foto: Boris Pejović
Bečić, Foto: Boris Pejović

Potvrda ispravnosti odluka Skupštine Crne Gore i istrajavanja na izboru nezavisnog i profesionalnog, a ne zavisnog i partijskog Tužilačkog savjeta koji najveći broj odluka, kao što vidite, donosi jednoglasno ili ubjedljivom većinom. ocijenio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Tužilački savjet konstatovao je večeras prestanak funkcije glavnom specijalnom tužiocu (GST) Milivoju Katniću zbog ostvarenog prava na starosnu penziju.

On je na Tviter nalogu napisao da je to "najbolji odgovor na sve podmetačine onih koji su najavljivali drugačije scenarije".

"Umjesto da nakon izbora TS-a i svih drugih sjajnih odluka koje je donijela Skupština krajem decembra nastavimo putem stabilnosti i reformi, neki su krenuli u promjenu političke strane, prekrajanje izborne volje, izazivanje nestabilnosti, jer ruše volju naroda i žele da se "bore" protiv kriminala i korupcije sa onima za koje su oni tvrdili da su lopovi i kriminalci. Zamjena teza i jeftini folklor više ne prolaze", naveo je Bečić.

Ocijenio je da sada predstoji "penzionisanje jedne retrogradne politike, a ne njeno oživljavanje kroz izdaju kakvu Crna Gora ne pamti".

Bonus video: