Predstavljene projektne aktivnosti koje će biti realizovane na području Crne Gore

Projekat ima za cilj doprinos jačanju vještina i kompetencija mladih radnika, mladih i marginalizovanih grupa kako bi se povećala zapošljivost mladih i povećala njihova uključenost u demokratski život

962 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NVO Ekvivalent
Foto: NVO Ekvivalent

Nevladina organizacija "Ekvivalent" u saradnji sa nevladinom organizacijom Kulturni centar "Homer" organizovala je prvu pres konferenciju u okviru realizacije projekta "Youth Empowerment and Employability Strengthening – YEES" koji sufinansira Evropska unija kroz program Erasmus+ (Izgradnja kapaciteta u oblasti mladih) u trajanju od dvije godine", saopštila je ova NVO.

"Projekat ima za cilj: Doprinos jačanju vještina i kompetencija mladih radnika, mladih i marginalizovanih grupa kako bi se povećala zapošljivost mladih i povećala njihova uključenost u demokratski život", piše u saopštenju.

Kako se navodi na otvaranju današnje konferencije ispred nevladine organizacije "Ekvivalent" prisutnima se obratila izvršna direktorica Svetlana Cicvarić kojom prilikom je istakla, da su u sprovođenje ovog projekta uključene još tri partnerske organizacije iz tri zemlje Programa: "Balkanski razvojni centar" iz Srbije, "Mobility Friends" iz Portugala i "Active Youth" iz Litvanije, dok je pored nevladine organizacije "Ekvivalent" i nevladine organizacije Kulturni centar "Homer" iz Crne Gore, od partnera iz regiona Zapadnog Balkana uključena i nevladina organizacija "Greenways" iz Bosne i Hercegovine.

Dalje je u svom izlaganju predstavila projektne aktivnosti koje će biti realizovane na području Crne Gore u naredne dvije godine, dodaje se.

Ispred nevladine organizacije Kulturni centar "Homer", kako su istakli, prisutnima se obratila Ivana Peruničić, finansijska menadžerka koja je u svom izlaganju predstavila četiri radna paketa koja su predviđena ovim projektom.

Na kraju događaja, izvršna direktorica nevladine organizacije "Ekvivalent" je navela da će se u okviru ovog projekta organizovati i završna konferencija na kojoj će biti predstavljeni postignuti rezultati", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: