Bokeški Forum: Boki je potrebna nova Dječija bolnica

Iz te političke organizacije su ocijenili da je zgrada Dječijeg odijeljenja Opšte bolnice u Kotoru "stara, cijevi pucaju, ne ispunjava se ni minimum uslova kako bi angažovani ljekari, kojim se na brizi i trudu zahvaljujemo, na adekvatan način obavljali svoj posao"

8198 pregleda 125 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Bokeški forum
Foto: Bokeški forum

Građansa lista Bokeški Forum založila se za izgradnju posebne Dječije bolnice u Boki Kotorskoj.

Iz BF-a su danas saopštili da je aktuelno stanje sa Dječijim odjeljenjem Opšte bolnice u Kotoru loše i da se stoga nameće potreba izgradnje nove Dječije bolnice u ovoj regiji.

"U opštoj „političko – patriotskoj“ histeriji zaboravljeni su prioriteti od kojih zavisi svakodnevni život građana. Jedan od najvažnijih za nas u Boki kotorskoj svakako je izgradnja moderne dječije bolnice, u skladu sa zdravstvenim standardima, prikladnim vremenu u kojem živimo. Na žalost, svjedoci smo da odijeljenje u kotorskoj bolnici u velikoj mjeri oskudijeva sa modernom opremom. Rad pedijatrije i nabavka medicinske opreme u ogromnom procentu oslanja se na humanitarne akcije donatora, koji pokušavaju da riješe ono što bi trebao da bude posao države", saopštili su iz BF-a.

Iz te političke organizacije su ocijenili da je zgrada Dječijeg odijeljenja Opšte bolnice u Kotoru „stara, cijevi pucaju, ne ispunjava se ni minimum uslova kako bi angažovani ljekari, kojim se na brizi i trudu zahvaljujemo, na adekvatan način obavljali svoj posao".

"U takvim okolnostim jedino razumno riješenje jeste izgradnja nove dječije bolnice, u dogovoru Vlade i lokalnih samouprava. Obaveze bokeških opština bila bi nalaženje i davanje zemljišta na odgovarajućoj lokaciji, a nadležnih državnih institucija izgradnja i opremanje moderne ustanove. Želimo da vjerujemo da u ovoj opštoj političkoj konfuziji postoje ljudi koji će prepoznati istinske vrijednosti i koji će umjesto izbacivanja jeftinih političkih fraza kako na mladima svijet ostaje, sa riječi konačno preći na dijela i shvatiti koji su stvarni prioriteti i Boke i Crne Gore", zaključili su iz BF-a.

Bonus video: