Đukanović: Žene su nepokolebljivo branile slobodu i jednakost

Na ovogodišnji Međunarodni dan žena dižemo svoj glas protiv svih predrasuda da žene u Crnoj Gori ne mogu ili da nemaju pravo, dodao je predsjednik Crne Gore

6100 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Iako smo u Crnoj Gori u godini za nama bilježili porast nasilja nad ženama, fizičkog i verbalnog, One su nepokolebljivo branile slobodu i jednakost, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

"Put ka svijetu koji je pravedan, jednak i ravnopravan, i u kojem će različitosti biti vrijednosti koje će se slaviti, a pravo na slobodan izbor svakog pojedinca i svake države pravilo koje će vladati odnosima i između žena i muškaraca i između država, nikada nije bio neizvjesniji i opasniji", naveo je on.

Na ovogodišnji Međunarodni dan žena dižemo svoj glas protiv svih predrasuda da žene u Crnoj Gori ne mogu ili da nemaju pravo, dodao je.

"One mogu, znaju i čine dobro za dobro Crne Gore. I dajemo svoj glas hrabrim ženama Ukrajine koje pružaju otpor u borbi za njihovo i naše pravo da živimo i biramo slobodno", navodi se u objavi Đukanovića na Tviteru.

Bonus video: