Filip Moris u Crnoj Gori počinje distribuciju lil Solid 2.0

lil Solid 2.0 distribuiraće se istim kanalima kao i IQOS, najprodavaniji sistem za zagrijavanje duvana u svijetu

24203 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Philip Morris International (PMI) u Crnoj Gori počinje distribuciju bezdimne alternative kompanije KT&G, lil Solid 2.0, podržane od strane IQOS-a. Ova saradnja rezultat je ugovora potpisanog u januaru 2020. između kompanije PMI i KT&G-a, vodećeg južnokorejskog proizvođača duvanskih i nikotinskih proizvoda.

lil Solid 2.0 je savremeno dizajniran, kompaktan uređaj koji ne sagorijeva, već zagrijava duvan i korisniku omogućava tri uzastopne konzumacije, kao i upotrebu 25 patrona bez dodatnog punjenja baterije.

Namijenjen punoljetnim pušačima koji ne ostave cigarete, uređaj lil Solid 2.0, uz popularni IQOS, sada je dio portfolija sistema za zagrijavanje duvana kompanije Filip Moris u Crnoj Gori. lil Solid 2.0 distribuiraće se istim kanalima kao i IQOS, najprodavaniji sistem za zagrijavanje duvana u svijetu.

„Ambicija kompanije Filip Moris je da svim pušačima, koji bi u protivnom nastavili da koriste cigarete, ponudimo bolje alternative i na taj način pozitivno utičemo na njihovo i javno zdravlje uopšte. Uvođenje uređaja lil Solid 2.0 na domaće tržište predstavlja dodatni korak ka ostvarenju tog cilja, jer punoljetnim pušačima pruža veći izbor kada su u pitanju tehnologija, ukus i cijena“, rekao je Srđan Lazović, generalni direktor kompanije Filip Moris za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

lil Solid je prije komercijalizacije prošao sva neophodna ispitivanja kako bi zadovoljio regulatorne i opšte uslove bezbjednosti tržišta na kojima će se pojaviti, kao i visoke naučne standarde koje Filip Moris zagovara, a koji podrazumijevaju da upotrebom ovog uređaja ne dolazi do sagorijevanja duvana, te da se, u poređenju sa cigaretama, emisija štetnih materija značajno smanjuje.

Ovaj važan korak ka ostvarenju budućnosti bez duvanskog dima jedan je u nizu događaja koji se odnose na postojeći portfolio alternativnih proizvoda bez duvanskog dima kompanije Filip Moris. Od 31. decembra, 2021, Philip Morris International procjenjuje da je oko 21,2 miliona pušača počelo da koristi IQOS, od kojih je oko 15,3 miliona u potpunosti prešlo na IQOS, i ostavilo cigarete. U julu 2020. Američka agencija za hranu i ljekove svrstala je IQOS u proizvode „modifikovanog rizika“, pojašnjavajući da naučne studije pokazuju da potpuni prelazak sa cigareta na IQOS sistem „smanjuje izloženost organizma štetnim i potencijalno štetnim materijama“ te da je njegova upotreba u skladu sa principima javnog zdravlja.

Philip Morris International: Na putu ka budućnosti bez duvanskog dima

Philip Morris International (PMI) je vodeća međunarodna duvanska kompanija koja se zalaže za budućnost bez duvanskog dima i dugoročno razvija svoj portfolio proizvoda kako bi u njega uključila proizvode i van duvanskog i nikotinskog sektora. Trenutni portfolio proizvoda kompanije prvenstveno se zasniva na cigaretama i proizvodima bez dima, kao i proizvodima koji ne sagorijevaju već zagrijavaju duvan, nikotinskim proizvodima na paru i oralnim nikotinskim proizvodima, koji se prodaju na tržištima izvan SAD-a. Od 2008, kompanija PMI je investirala više od 9 milijardi dolara u razvoj, naučno istraživanje i komercijalizaciju inovativnih proizvoda bez dima za punoljetne pušače koji bi inače nastavili da puše, s ciljem potpunog okončanja prodaje cigareta.

Ovo uključuje izgradnju vještina naučne procjene na svjetskom nivou, posebno u oblastima pretkliničke sistemske toksikologije, kliničkih i bihevioralnih istraživanja, kao i postmarketinških studija. Američka agencija za hranu i ljekove (FDA) odobrila je stavljanje u promet verzije PMI IQOS Platforma 1 uređaja i potrošnog materijala kao duvanskog proizvoda s modifikovanim rizikom (MRTP), utvrdivši da je nalog za modifikaciju izloženosti za ove proizvode u skladu sa promocijom javnog zdravlja.

Od 31. decembra 2021. PMI proizvodi bez dima dostupni su na 71 tržištu, dok kompanija PMI procjenjuje da je oko 15,3 miliona punoljetnih građana širom svijeta već prešlo na IQOS i prestalo da puši. Sa snažnom osnovom i značajnom ekspertizom u prirodnim naukama, PMI je u februaru 2021. najavio svoju ambiciju da se proširi na područja zdravlja i zdravstvene zaštite i isporuči inovativne proizvode i rješenja koja imaju za cilj da odgovore na nezadovoljene potrebe pacijenata i potrošača. Za više informacija posjetite www.pmi.com i www.pmiscience.com.