Prijestonica i Delegacija EU organizuju proslavu Dana Evrope na Cetinju

Ambasadorka EU Kristina Oana Popa kazala je da su za ovu priliku pripremili i poseban virtuelni program pod nazivom "Park insekata oprašivača", koji će ukazati na važnost brige za biodiverzitet i zaštite insekata oprašivača, poput pčela

3550 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PR služba Prijestonice
Foto: PR služba Prijestonice

Prijestonica Cetinje i Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori zajednički će organizovati proslavu Dana Evrope.

To je poručeno sa sastanka gradonačelnika Prijestonice Cetinje Nikole Đuraškovića i ambasadorke Evropske Unije Kristine Oana Pope.

Iz Prijestonice je saopšteno da će proslava koja je 9. maja, početi već 6. kada će na Dvorskom trgu biti postavljen cvjetni tepih po uzoru na onaj koji se postavlja u Briselu, a simbolizuje jedinstvo, solidarnost i harmoniju.

"Cvjetni tepih će biti dizajniran po nacionalnim motivima iz Dvora Kralja Nikole, čime će Prijestonici i Crnoj Gori biti ukazana posebna čast“, rekao je Đurašković

Popa je istakla da se ne radi samo o organizaciji glavnog prijema povodom 9. maja, već da će ove godine više centralnih aktivnosti u vezi sa tim događajem preseliti na Cetinje, a da će poseban akcenat biti na temu zaštite životne sredine.

Ona je iskazala zadovoljstvo sto će cvijeće, koje će biti obezbijeđeno za taj događaj, biti poklon Cetinju.

Dodala je da su za ovu priliku pripremili i poseban virtuelni program pod nazivom "Park insekata oprašivača", koji će ukazati na važnost brige za biodiverzitet i zaštite insekata oprašivača, poput pčela.

"Ovaj događaj će biti još jedna prilika da Cetinje, Crna Gora i Evropska unija zajednički podignu glas protiv agresije Rusije nad Ukrajinom,i da okupljanja koja se održavaju na Cetinju su sjajan primjer solidarnosti sa narodom Ukrajine", saopštila je Popa, a Đurašković je dodao da je Prijestonica sprovela dodatne humanitarne akcije i druge vidove podrške Ukrajini.

Bonus video: