"U cetinjskom Vodovodu situacija je komplikovana i teška, dug za struju je 8,7 miliona eura

"U stalnoj komunikaciji sa nadležnim Ministarstvom za kapitalne investicije i Ministarstvom finansija i socijalnog staranja pokušavamo da nađemo rješenje za problem dugovanja za struju koje bi zadovoljilo sve strane", rekao je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković

1880 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Služba gradonačelnika Cetinja
Sa sastanka, Foto: Služba gradonačelnika Cetinja

Situacija u kojoj funkcioniše preduzeće DOO "Vodovod i kanalizacija-Cetinje" veoma je komplikovana i teška, opterećena brojnim finansijskim i tehničkim problemima, konstatovano je na sastanku gradonačelnika Prijestonice Cetinje Nikole Đuraškovića i direktora tog preduzeća Petra Martinovića.

Iz Prijestonice Cetinje je saopšteno da je Đurašković danas posjetio DOO "Vodovod i kanalizacija-Cetinje" i razgovarao sa Martinovićem i saradnicima.

"Na sastanku je konstatovano da je situacija u kojoj funkcioniše preduzeće veoma komplikovana i teška, opterećena brojnim finansijskim i tehničkim problemima. Posebno je apostrofiran dug koji preduzeće ima po osnovu utrošene električne energije u iznosu od 8.700.000 eura koje je u najvećem dijelu već predmet sudskog spora i predstavlja ozbiljnu prijetnju za buduće funkcionisanje preduzeća. Takođe, potenciran je i problem neizmirenih poreza i doprinosa kao i otežana mogućnost redovnog servisiranja zarada zaposlenima", ističe se u saopštenju.

Iz Prijestonice Cetinje su dodali da je Đurašković istakao da je nova gradska uprava spremna da se ozbiljnije i odgovorenije posveti problemima vodosnabdijevanja i u kapitalnom budžetu opredijeli veći iznos sredstava za rješavanje ovog višedecenijskog problema.

Đurašković je naveo daje problem dugovanja za snabdijevanje električnom energijom problem koji otežava normalno funkcionisanje lokalnog vodovoda.

"U stalnoj komunikaciji sa nadležnim Ministarstvom za kapitalne investicije i Ministarstvom finansija i socijalnog staranja pokušavamo da nađemo rješenje za problem dugovanja za struju koje bi zadovoljilo sve strane", rekao je Đurašković i kazao da se nada pozitivnom ishodu.

U saopštenju piše i da se pored ovih tema razgovaralo o problemima otpadnih voda, nabavci nove opreme i mašina za rad DOO "Vodovoda i kanalizacija-Cetinje", dodatnoj edukaciji zaposlenih i brojnim drugim pitanjima.

Bonus video: