U gradskim preduzećima u Podgorici 91 zaposleni riješio stambeno pitanje

Vuković je podsjetio da je Glavni grad u prethodnom periodu, uz podršku privrednih društava "Vodovod i kanalizacija" i “Čistoća”, izgradio dva slična objekta sa ukupno 160 stanova za potrebe naših zapošljenih

8521 pregleda 7 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Zaposleni u gradskim preduzećima u Podgorici, njih 91, dobilo je danas ključeve od stanova koje su kupili po povoljnim uslovima.

Ključeve im je uručio gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković i tom prilikom kazao da je riječ o kontinuitetu realizacije projekata u oblasti stambene politike koji ima za cilj da kolegama pomogne da riješe to životno pitanje.

„Riječ je o projektu vrijednom 4,5 miliona eura, koji je Glavni grad direktno podržao sa 1.400.000 eura, a ostatak novca su obezbijedila naša privredna društva. Na taj način smo omogućili 91 kolegi da kupe stanove u ovom objektu po povoljnim uslovima. Cijena kvadrata je 600 eura, što je makar 50 odsto manje nego u okolnim objektima", kazao je Vuković.

On je podsjetio da je Glavni grad u prethodnom periodu, uz podršku privrednih društava "Vodovod i kanalizacija" i “Čistoća”, izgradio dva slična objekta sa ukupno 160 stanova za potrebe naših zapošljenih.

Iz PG Biroa je saopšteno da je Vuković iskazao poštovanje i zahvalnost zaposlenima "koji daju vrijedan doprinos svim uspjesima ove gradske uprave".

"Kad je riječ o odnosu prema kolegama, podsjećam takođe da smo uprkos teškim uslovima u kojima smo radili tokom prethodne dvije godine našli načina da povećamo plate kolegama u privrednom društvu Pogrebne usluge, prije toga kolegama u Zelenilu, opet pokazujući koliko nam je stalo do tih ljudi“, zaključio je Vuković i svim kolegama poželio ugodan boravak u novim stanovima.

"Podsjećamo, Glavni grad kontinuirano podržava rješavanje stambenog pitanja, vrijednih ljudi kako u gradskim preduzećima, javnim ustanovama, institucijama kulture i socijalnog staranja, tako i za za lica u stanju socijalne potrebe, za penzionere i zapošljene u državnoj upravi. Takođe, Glavni grad ove godine subvencionira i one sugrađane koji trenutno ne mogu riješiti stambeno pitanje na trajan način, odnosno podstanare", saopštili su iz PG Biroa.

Bonus video: