MPNKS će finansirati troškove ishrane za profesore i njihove porodice iz Ukrajine

Iz tog resora je saopšteno da će ishrana biti organizovana u Domu učenika i studenata u Podgorici, a da se prema podacima Univerziteta Crne Gore (UCG) očekuje dolazak do deset profesora

7540 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta će finansirati troškove ishrane za profesore/istraživače i njihove porodice iz Ukrajine, koji su, usljed ratnih zbivanja, napustili svoju zemlju.

Iz tog resora je saopšteno da će ishrana biti organizovana u Domu učenika i studenata u Podgorici, a da se prema podacima Univerziteta Crne Gore (UCG) očekuje dolazak do deset profesora.

Ističu da tim gestom Ministarstvo pruža podršku i izražava duboku solidarnost sa kolegama, profesorima, akademicima, istraživačima, kao i sa svim građanima Ukrajine koji se suočavaju sa neposrednim posljedicama rata.

"Takođe, na ovaj način želimo da naglasimo da je naša ljudska dužnost da pružimo pomoć i pokažemo empatiju prema stradanju, žrtvama i izbjeglicama koje su izgubile svoje domove u ratom zahvaćenom području, sada kada im je to najpotrebnije. Jasna poruka MPNKS jeste da obrazovanje afirmiše vrijednosti suživota, tolerancije, ujedinjavanja ljudi, nacija i kulture u cilju očuvanja akademskih sloboda, mira i održive budućnosti", saopšteno je iz Ministarstva.

Bonus video: