Đuričić: Smanjenja cijena vode u Baru u korist građana i privrede

"Smatramo da će novi cjenovnik koji je usklađen sa Zakonom dati dodatan podsticaj razvoju vodovodne i kanalizacione mreže duž čitave barske opštine i ujedno biti prilika da se građanima i privredi omogući bolje i kvalitetnije vodosnabdbijevanje", kazao je predsjednik barskog odbora DPS-a i direktor "Vodovoda"

1979 pregleda 45 reakcija 3 komentar(a)
Đuričić, Foto: DPS
Đuričić, Foto: DPS

Skupština opštine Bar na današnjoj sjednici je, shodno Zakonu o komunalnim djelatnostima, uz saglasnost Regulatorne agencije za energetiku, dala saglasnost na izmjene cijena vode i komunalnih usluga, saopšteno je iz tamošnjeg odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

"Upravo navedeni pristup u definisanju cijena vode i komunalnih usluga usmjeren je na stvaranje povoljnijeg ambijenta za potrošače. Brojna umanjenja navedenih cijena odnose se kako na fizička lica tako i na pravna lica i preduzetnike, čime se smanjuju nameti, stvara povoljniji poslovni ambijent i dodatno podstiče dalji razvoj privrede u našem gradu", saopštio je predsjednik barskog DPS-a i direktor „Vodovoda i kanalizacije“ Mladen Đuričić.

Istakao je da je riječ o jako značajnom dokumentu i da se konkretno, za pravna lica i preduzetnike umanjenje odnosi na fiksni dio za isporučenu vodu koji je manji za 30,28 odsto - sa 1,81 na 1,26 eura.

"Umanjenje se takođe odnosi i na prihvaćenu i odvedenu otpadnu vodu u procentu od 22,34 odsto, sa dosadašnjih 0,29 na 0,23 eura mjesečno. Osim navedenih, varijabilni dio cijene za isporučenu vodu je umanjen za 6,89 odsto s 1,76 na 1,64 eura, odnosno za 15,88 odsto za varijabilni dio cijene za prihvaćenu i odvedenu otpadnu vodu, sa 0,41 na 0,35 eura", naveo je Đuričić.

Kada je riječ o cijenama koje se odnose na fizička lica, minimalno povećanje u iznosu od 0,044 eura na varijabilni dio cijene za isporučenu otpadnu vodu, anulirano je smanjenjima za sve druge stavke koje se odnose na: fiksni dio za ispručenu vodu za 21,43 odsto sa 0,99 na 0,78 eura; varijabilni dio za prihvaćenu i odvedenu otpadnu vodu za 5,08 odsto sa 0,23 na 0,21 eura; kao i fiksni dio za prihvaćenu i odvedenu otpadnu vodu za 22,34 odsto, sa dosadašnjih 0,29 na 0,23 eura mjesečno.

"Smatramo da će novi cjenovnik koji je usklađen sa Zakonom dati dodatan podsticaj razvoju vodovodne i kanalizacione mreže duž čitave barske opštine i ujedno biti prilika da se građanima i privredi omogući bolje i kvalitetnije vodosnabdbijevanje", zaključio je Đuričić.

Bonus video: