SDP: Aktere prepisivanja reforme nagrađuju visokim funkcijama

"Bolje prepisivati nego učiti, bolje produkovati skandale nego se baviti odgovorno svojim poslom, to su poruke koje šalje Vlada građanima"
122 pregleda 1 komentar(a)
Rešad Sijarić, Foto: Bscg.me
Rešad Sijarić, Foto: Bscg.me
Ažurirano: 20.10.2017. 12:44h

Skandal prepisivanja obrazovne reforme ne da nije ishodovao promjenama na čelu resora koji su odgovorni za skandal nego se ovi akteri nagrađuju visokim funkcijama. Ministar prosvjete kao najodgovorniji za prepisivanje, upravo zato što nije smijenjen zbog prepisivačke afere, danas predlaže suodgovornog Rešada Sijarića na funkciju direktora Zavoda za školstvo, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP).

Kako navode iz partije, ovakvim postupkom se Vlada Crne Gore izruguje svim građanima Crne Gore i šalje im poruku da se ovakva nepočinstva itekako isplate.

"Bolje prepisivati nego učiti, bolje produkovati skandale nego se baviti odgovorno svojim poslom, to su poruke koje šalje Vlada građanima. Ovaj skandal je samo potvrda izokrenutog sistema vrijednosti i koncepta države kao plijena u rukama DPS i satelita. U tom konceptu nema mjesta za pristojne, vrijedne, odgovorne ljude već isključivo za podobne apartčike koji brukaju Crnu Goru, u ovom slučaju i u regionalnim okvirima. Nagrađivanje podobnih a krivih je matrica koja je valjda najbolje pokazana kroz aferu Snimak, gdje je DPS svoje pravosnažno osuđene funkcionere za krađu glasova, umjesto da ih partijski kazni nagradio još višim pozicijama u jednoj lokalnoj upravi. Izgleda je cijena satelita u skrpljenoj vlasti zaista tolika da se moraju tolerisati i ovakve brutalne zloupotrebe zarad fotelja", saopšteno je iz SDP-a.

"To što su ministar prosvjete i direktor Zavoda za školstvo ostali nekažnjeni, a ovaj drugi i dodatno nagrađen za prepisivačku aferu, čak je veći skandal i problem za ovo društvo od samog slučaja prepisivanja. Naravno da vlast ogrezla u političkom nemoralu i klijentelizmu to ne može da shvati", zaključuje se.

Bonus video: