Lekić ponudio pomoć RUP-a porodicama poginulih rudara

"Rudarska solidarnost je nešto što je iznad svega i nešto što nam je prijeko potrebno", kazao je direktor Rudnika uglja Pljevlja

5221 pregleda 3 komentar(a)
Lekić, Foto: Rudnik uglja Pljevlja
Lekić, Foto: Rudnik uglja Pljevlja

Izvršni direktor Rudnika uglja Pljevlja (RUP) Milan Lekić uputio je saučešće povodom smrti rudara iz rudnika u Sokobanji, i ponudio pomoć porodicama stradalih.

„Želim da, u svoje i u ime svih kolega iz RUP-a, izrazim najtoplije riječi saučešća porodicama naših tragično preminulih kolega, državnom rukovodstvu Srbije, ali i kolegama iz rudnika 'Soko' koji su, pogibijom osmorice rudara, među kojima su bili i mladi i porodični ljudi, izgubili svoje prijatelje i drage kolege“, naveo je Lekić.

Kako je kazao, rudari su prepoznati kao odvažni i hrabri ljudi, dok je rudarski hljeb težak, „nerijetko zaliven znojem i krvlju, zbog čega se u narodu kroz vrijeme odomaćila sintagma da je to hljeb sa sedam kora“.

„Upravo zbog toga, koristim ovu priliku da u ime RUP-a ponudim pomoć, koja je u našoj moći, porodicama poginulih rudara iz rudnika 'Soko', uvjeren da je rudarska solidarnost nešto što je iznad svega i nešto što nam je prijeko potrebno“, dodao je Lekić.

Bonus video: