UP: Postoje preduslovi za nesmetano odvijanje nastave u školama

"Policija na odgovarajući način postupa i u odnosu na provjere i prijave koje se odnose ili koje su u vezi sa medijski eksponiranim licima tim povodom", navodi se u saopštenju

19027 pregleda 34 reakcija 12 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Uprava policije saopštila je da dizanje panike usložnjava napore koje ulažu, a da može biti od pomoći isključivo onima koji stoje iza serije lažnih dojava od prije neki dan.

Oni su povodom posljednjih objava u medijima i na društvenim mrežama podsjetili da svoj posao obavljaju profesionalno i savjesno.

U saopštenju su naveli da su u toku aktivnosti nadležnih organa, što kako kažu, uključuje i intenzivne policijsko-tužilačke aktivnosti u zemlji, kao i one kroz mehanizam međunarodne saradnje.

Cilj svih tih aktivnosti je, ističu oni, utvrđivanje okolnosti i motiva dojava o postavljenim eksplozivnim napravama proteklih dana, "između ostalog i sa aspekta lažnog prijavljivanja".

"Dodatno, policija na odgovarajući način postupa i u odnosu na provjere i prijave koje se odnose ili koje su u vezi sa medijski eksponiranim licima tim povodom", dodaje se u saopštenju.

Iz UP su istakli značaj saradnje sa policijom u interesu opšte bezbjednosti, ali i radi smanjenja napetosti u društvu i širenja dezinformisanja.

"S tim u vezi, naglašavamo da sa aspekta procjena koje smo do sada sproveli postoje svi preduslovi za nesmetano odvijanje nastavnog procesa u školama", piše u saopštenju.

Uprava policije je podsjetila da su otvoreni i apelovali na obraćanje policiji radi objektivnog i tačnog informisanja, "posebno u dijelu onih navoda čije objavljivanje ne doprinosi jedinstvu društva kada je javna bezbjednost u pitanju".

Bonus video: