SDP: Nepotpisanim saopštenjima DPS zamjenjuje teze

Član Foruma Mladih SDP podsjeća i da je, zahvaljujući DPS, opštinski račun bio u blokadi pet godina, “dok se danas izmiruju redovne plate zaposlenima, plaćaju dobavljači i podmiruju ostale obaveze”
72 pregleda 2 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 19.10.2017. 16:23h

Nepotpisanim saopštenjima Demokratska partija socijalista (DPS) ponovo zamjenjuje teze, misleći da su građani Kolašina zaboravili da je upravo njima budžet Opštine bio “fontana želja”. To je, reagujući na saopštenje kolašinskog odbora DPS, kazao Balša Cvetković, član Foruma mladih Socijaldemokratske partije (SDP).

“Samo što su oni iz te fontane uzimali umjesto da u nju stavaljaju novac. Tako je ta "fontana" platila 10.000 eura ručkova DPS funkcionera na skijalištu, u toku samo jednog dana. Ta fontana je isplatila i 50.000 eura neisplaćenih naknada za članstvo u upravnim odborima, kojih su se DPS funkcioneri sjetili tek kad su otišli sa vlasti. Iz te "fontane" je, za sedam minuta natočeno goriva, u vrijednosti 769 eura, u službeno vozilo bivšeg predsjednika Skupštine opštine (SO). Ta fontana je "napojila" i službena vozila ostalih lokalnih funkcionera, pa je za četiri mjeseca 2008, godine iz nje sipano 250.581 litar dizela. "Fontana" isplatila i 30.000 eura neiskorišćenih godišnjih odmora bivšim lokalnim funkcionerima”, tvrdi Cvetković

Član Foruma Mladih SDP podsjeća i da je, zahvaljujući DPS, opštinski račun bio u blokadi pet godina, “dok se danas izmiruju redovne plate zaposlenima, plaćaju dobavljači i podmiruju ostale obaveze”.

Licemjerno je, tvrdi Cvetković, “da oni koji su najviše doprinijeli pohari grada pitaju zašto fontana ne radi”.

"Fontana želja" više ne služi za ispunjavanje želja funkcionerima DPS nego za popravljanje puteva na selima, postavljanje rasvjete u naseljima, ulaganje u projekte i isplatu stipendija i nagrada najboljim kolašinskim učenicima i studentima. I na kraju, zbog svega toga razumljivo je sto se stidite da se potpišete. Ipak, za građane bi bilo korisnije, a i za vas bolje da vas je bilo stid da ovo radite.”- zaključio je član Foruma mladih SDP.

Bonus video: