Kako da potrošite manje novca prilikom kupovine namirnica?

Potražite preko 1.000 sniženih redovnih cijena u svim IDEA prodavnicama

19662 pregleda 0 komentar(a)
Foto: IDEA
Foto: IDEA

Bez obzira da li kupujete namirnice za cijelu sedmicu ili ste od onih koji svakoga dana idu do najbliže prodavnice, jedno je sigurno, svi se trudimo da dobijemo više za svoj novac. IDEA, kao vaš najbolji komšija, pripremila je novi talas nižih cijena koje možete progledati u novom redovnom katalogu.

IDEA
foto: IDEA

Ukoliko se još uvijek pitate zašto vam kupovina namirnica ne ide od ruke, pa često potrošite više nego ostali, onda je potrebno da napravite reorganizaciju kućnog budžeta.

Mnoge porodice štede upavo tako što prate akcije i kupuju po sniženim cijenama. Možda vam se često učini da razlike u cijeni pojedinačnih proizvoda nisu toliko bitne, ali kada počnete da pratite akcije vidjećete da razlika nije nimalo beznačajna. Kada se popusti saberu na više artikala, dobija se suma novca koja će prijati vašem kućnom budžetu.

IDEA
foto: IDEA

Prije nego što krenete u kupovinu, bitno je i da napravite listu namirnica koje vam nedostaju. Striktno se držite te liste kako ne biste pali u iskušenje da kupite nešto nepotrebno.

IDEA
foto: IDEA

Još jedan od provjerenih načina da potrošite manje novca prilikom kupovine, je da obavezno imate karticu za dodatne benefite. Ideina Super Kartica namijenjena je svima koji žele uštedjeti i povoljno kupovati. Sa njom jednostavno sakupljate bodove svakog dana prilikom kupovine u IDEA prodavnicama. Subotom veća kupovina znači i više bodova pa sve račune u iznosu od 20 eura i više Super kartica nagrađuje dodatnim bodovima. Super kuponi sa naslovne strane svakog IDEA kataloga su još jedan način da ostvarite uštedu.