Ponovo požari u više kolašinskih sela

"Opet gori na svakom kraju opštine. Osim vatrogasaca, niko ništa ne preduzima. Naredbu o prevenciji požara predsjednika Opštine niko ne poštuje", kaže komandir kolašinske Službe zaštite i spašavanja (SZS)

17869 pregleda 32 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Služba zaštite i spašavanja Kolašin
Foto: Služba zaštite i spašavanja Kolašin
Ažurirano: 16.04.2022. 20:05h

Još traje borba kolašinskih vatrogasaca da spriječe da se požar proširi od tunela 27 ka Moračkoj Bistrici i Crkvinama.

Kako je "Vijestima" kazao komandir Službe zaštite i spašavanja Kolašin Željko Darmanović, druga ekipa vatrogasaca brani kuće u selu Vočje.

Požar na tom dijelu kolašinske opštine aktivan je od juče, a vjetra je danas pomagao širenje vatre.

Kolašin požar
foto: Služba zaštite i spašavanja Kolašin

"Ako se preko tunela proširi vatra, onda će biti zaista ozbiljan situacija, jer na području Moračke Bistrice i Crkvina ima dosta objekata. U Seocima, za sada, kuće nijesu ugrožene. Apelujem da vlasnici stambenih i ostalih objekata u tom selu dođu, u slučaju da je neophodno da pomognu da zaštite svoju imovinu od požara", rekao je ranije danas Darmanović.

Kolašin požar
foto: Služba zaštite i spašavanja Kolašin

Tokom cijele noći, vatrogaci su bili na terenu, jer su požarom bili ugroženi i objekti između Mateševa i Kraljskih Bara.

Kolašin požar
foto: Služba zaštite i spasavanja Kolašin

Prema Darmanovićevim riječima, u 22.30 sati sinoć, prijavljen je i šumski požar u Sjerogoštu. U tom selu, takođe, za sada, objekti nijesu ugroženi.

Kolašin požar
foto: Služba zaštite i spašavanja Kolašin

"Opet gori na svakom kraju opštine. Osim vatrogasaca, niko ništa ne preduzima. Naredbu o prevenciji požara predsjednika Opštine niko ne poštuje. Inspektora za zaštitu i spašavanje još nema,a prijeko je potreban Kolašinu. Ostavljeni smo na milost i nemislost nesavjesnim ljudima i vatrenoj stihiji", kazao je Dramanović.

Bonus video: