Sedam stabala za sedmi rođendan Parka prirode “Piva”

Marija Bakrač, iz PP “Piva”, upoznala je učenike sa istorijatom Parka, ali je održala predavanje i o značaju zaštite prirode i odlaganju otpada na, za to predviđena, mjestima

1745 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa akcije, Foto: PP Piva
Detalj sa akcije, Foto: PP Piva

Park prirode (PP) “Piva” ove sedmice obilježava sedam godina postojanja, a sa obilježavanjem počeli su prošle sedmice kada su zajedno sa učenicima Osnovne škole “Bećko Jovović” iz Stabana i njihovim drugarima iz područnog odjeljenja iz sela Orah organizovali ekološki dan.

Marija Bakrač, iz PP “Piva”, upoznala je učenike sa istorijatom Parka, ali je održala predavanje i o značaju zaštite prirode i odlaganju otpada na, za to predviđena, mjestima.

Djeci su podijeljeni i leci o pomenutoj temi.

”U dvorištu škole smo u obliku srca posadili sedam različitih stabljika (šljiva, kruška, trešnja, lijeska). Broj sedam smo izabrali zbog sedmog rođendana našeg Parka, a oblik srca zbog toga što se ono nalazi u našem logu, ali i što znamo da srce simbolizuje ljubav. Djeca su nam obećala da će sa ljubavlju voditi računa o posađenim stabljikama, i da će ih ono ubuduće podsjećati na današnji dan i akciju”, kazali su iz PP.

Nakon predavanja, zaposleni u Parku i njihovi drugari iz Stabana i Oraha, zasukali su rukave i očistili stazu koja vodi od škole do vodopada na rijeci Vrbnici, ali i dvorište škole. Pomoć su im pružili zaposleni iz plužinskog Komunalnog preduzeća, koji su sanirali nelegalnu deponiju koja se nalazila u blizini škole.

Postavljena su i četiri kontejnera kako bi ubuduće stanovnici Stabana i okolnih sela imali gdje da odlažu otpad.

”Zahvaljujemo se svim učesnicima u današnjoj akciji, ali najveću zahvalnost svakako dugujemo našim najmlađima, njima sedam iz Stabana i pet iz Oraha, koje već sada možemo nazvati našim malim kolegama - rendžerima, zaštitnicima prirode”, poručili su iz PP “Piva”.

Bonus video: