Glavni grad donira 23.000 eura za rekonstrukciju dječjeg igrališta u Šavniku

"To je jedna lijepa tradicija na koju smo veoma ponosni i smatram da negdje imamo i moralnu obavezu kao Glavni grad i finansijski daleko najpotentnija jedinica lokalne samouprave u Crnoj Gori", poručio je Vuković

5770 pregleda 7 komentar(a)
Jakić i Vuković, Foto: PG Biro
Jakić i Vuković, Foto: PG Biro

Glavni grad će sa 23 hiljade eura pomoći rekonstrukciju dječijeg igrališta koje se nalazi u blizini vrtića u Šavniku.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sastao se danas sa predsjednikom Opštine Šavnik Jugoslavom Jakićem povodom potpisivanja ugovora o donaciji sredstava za rekonstrukciju igralištau okviru JU Obrazovni centar Šavnik.

Vuković je, kako je saopšteno iz Glavnog grada, naglasio da se, osim brige za interese građana Podgorice, gradska uprava trudi da u mjeri mogućeg podstakne razvoj i pomogne realizaciju projekata i u drugim opštinama u Crnoj Gori.

"To je jedna lijepa tradicija na koju smo veoma ponosni i smatram da negdje imamo i moralnu obavezu kao Glavni grad i finansijski daleko najpotentnija jedinica lokalne samouprave u Crnoj Gori. S tim u vezi, vrlo sam zadovoljan zbog toga što smo u proteklom periodu skupa sa našim prijateljima iz drugih opština realizovali cijeli niz aktivnosti", rekao je Vuković.

Istakao je i da su pomogli projekte u opštinama Bijelo Polje, Petnjica, Mojkovac, Ulcinj, Danilovgrad i Prijestonici Cetinje.

"U istom duhu nastavljamo dalje i danas imamo veliko zadovoljstvo da potpišemo ugovor o donaciji sa mojim kolegom i prijateljem Jugoslavom Jakićem, predsjednikom Opštine Šavnik", kazao je Vuković dodajući da Jakić skupa sa svojim timom radi sjajne stvari za ovu opštinu.

"Iskoristili smo budžetsku poziciju koju imamo za ove namjene i Glavni grad će u iznosu od 23 hiljade eura pomoći rekonstrukciju dječijeg igrališta koje se nalazi u blizini vrtića u Šavniku. Zadovoljstvo nam je što smo u prilici da pomognemo, pogotovo imajući u vidu šta se u posljednje vrijeme dešava u Šavniku, napore koje lokalna uprava ulaže u cilju unapređenja uslova života, novih projekata koji znače oživljavanje ovog prelijepog dijela Crne Gore i izuzetno sam zadovoljan što kao gradonačelnik mogu dati skroman doprinos naporima mog prjatelja i kolege", zaključio je Vuković.

Jakić je zahvalio Glavnom gradu na donaciji. On je kazao da su, pored ovoga, veoma važni i drugi oblici saradnje koju ostvaruju sa Glavnim gradom.

"Glavni grad je uzor lokalnim samoupravama kako treba uspješno i efikasno obavljati poslove upravljanja gradom. Značaj ove podrške je utoliko veći što dolazi u trenutku kada posle godinu i po dana, gotovo da smo zaboravljeni od strane odlazeće Vlade Crne Gore. Ali pokazali smo da Šavnik ipak ima prijatelje koji vode računa o svima nama. Ovaj projekat je za nas posebno značajan jer zaokružuje jednu priču od prošle godine gdje smo završili uređenje fasade i rekonstruisali vrtić, a ovo će biti dječije igralište koje će zaista oživjeti sliku samog gradskog jezgra", kazao je Jakić koji je pozvao građane Crne Gore da posjete Šavnik.

Bonus video: