Saradnja COSDT i PAM CG: U Tivtu održan seminar na temu intelektualne svojine, autorskih i srodnih prava

"U narednom periodu nastaviti sa organizovanjem ovakvih i sličnih događaja na temu intelektualne svojine, koji će nesumnjivo doprinijeti njenom daljem razvoju i unapređenju primjene u Crnoj Gori, te, u konačnom, pomoći naporima Crne Gore u procesu evropskih integracija u ovoj važnoj oblasti."

1816 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PAM
Foto: PAM

Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu (COSDT), u saradnji sa Organizacijom za zaštitu prava autora muzike Crne Gore - PAM CG, organizovao je seminar na temu „Intelektualna svojina - autorsko i srodna prava“.

Kako se navodi u saopštenju PAM CG, u uvodnom dijelu seminara učesnike su, ispred organizatora, pozdravili Ljiljana Lakić, predsjednica Upravnog odbora Centra i Srđan Bulatović, predsjednik Nadzornog odbora PAM-a CG.

"Predavač na seminaru prof. dr Slobodan Marković, govorio je o svrsi i strukturi autorskog i srodnih prava, pitanju stvarne i procesne legitimacije u parnici zbog povrede prava, povredi prava, prometu imovinskih prava i kolektivnom ostvarivanju autorskog i srodnih prava. Predavanje na seminaru su imale i Danijela Vukčević, sutkinja Apelacionog suda Crne Gore i Dijana Raičković, sutkinja Privrednog suda Crne Gore, koje su predstavile aktuelnu sudsku praksu o autorskom i srodnim pravima", navodi se u saopštenju.

U saopštenju poručuju da će Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu i PAM CG u narednom periodu nastaviti sa organizovanjem ovakvih i sličnih događaja na temu intelektualne svojine, "koji će nesumnjivo doprinijeti njenom daljem razvoju i unapređenju primjene u Crnoj Gori, te, u konačnom, pomoći naporima Crne Gore u procesu evropskih integracija u ovoj važnoj oblasti."

Bonus video: