Joković uputio Vaskršnju čestitku: Iskrenim zajedništvom poštujmo i čuvajmo jedni druge

Kazao da vječna simbolika vaskrsenja Hristovog "vraća vjeru u bolju budućnost i afirmiše temeljne ljudske vrijednosti"

4117 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Vladimir Joković čestitao je Vaskrs mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopu budimljansko-nikšićkom gospodinu Metodiju, episkopu mileševskom gospodinu Atanasiju, episkopu zahumsko-hercegovačkom gospodinu Dimitriju, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim pravoslavnim vjernicima.

U čestitki koju je uputio u svoje i ime partije, Joković je kazao da vječna simbolika vaskrsenja Hristovog "vraća vjeru u bolju budućnost i afirmiše temeljne ljudske vrijednosti."

Joković dodaje da Vaskrs simbolizuje pobjedu života nad smrću i podsjeća na važnost njegovanja međusobnog uvažavanja, poštovanja i razumijevanja.

"Vaskršnje slavlje neka bude prožeto istinskim ljudskim i hrišćanskim vrijednostima – zalaganjem za istinu, pravdu i dostojanstvo svakog. Iskrenim zajedništvom poštujmo i čuvajmo jedni druge, jer jedino istinskom bliskošću možemo ostvariti razumijevanje i slogu neophodne za srećnu budućnost svih građana Crne Gore. Želim da predstojeće praznične dane provedemo slaveći život, mir, zdravlje i vjeru u dobro, uz radosni vaskršnji pozdrav HRISTOS VASKRSE – VAISTINU VASKRSE'', navodi se u Jokovićevoj čestitki.

Bonus video: