UCG usvojio inicijativu CGO-a za organizaciju pripremne nastave za prijemne ispite

Uvođenjem ove nastave, smatraju u CGO, kandidatima će biti omogućeno bliže upoznavanje sa sadržajem ispita, kao i priprema pod približno jednakim uslovima

8143 pregleda 2 komentar(a)
Zgrada Univerziteta, Foto: Boris Pejović
Zgrada Univerziteta, Foto: Boris Pejović

Univerzitet Crne Gore usvojio je inicijativu Centra za građansko obrazovanje (CGO) kojom je traženo od rektorskog kolegijuma tog univerziteta da iskoordiniše organizaciju pripremne nastave za polaganje prijemnih ispita na onim fakultetima na kojima su oni obavezni za upis u prvu godinu studija.

Iz tog nevladinog sektora su pojasnili da je inicijativa uslijedila "nakon niza loših rezultata na ispitima prethodnih godina", a koji bili i u fokusu javnosti.

Uvođenjem ove nastave, smatraju u CGO, kandidatima će biti omogućeno bliže upoznavanje sa sadržajem ispita, kao i priprema pod približno jednakim uslovima.

"Na nekim fakultetima u regionu ova nastava traje oko šest mjeseci. Stoga je potrebna i bolja organizacija u susret narednim generacijama kandidata za upis. Za razliku od fakulteta iz regiona, gdje se ona naplaćuje, UCG je otišao korak dalje i omogućio besplatnu pripremu", saopštili su oni na svom Tviter nalogu.

Bonus video: