Ovako će izgledati montažna garaža u centru Podgorice

Gradonačelnik kazao i da se privodi kraju izrada studije koja će definisati optimalan način finansiranja izgradnje garaža ispod Trga nezavisnosti i Trga Božane Vučinić

11019 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Facebook/Ivan Vuković
Foto: Facebook/Ivan Vuković

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković objavio je kako će izgledati planirana montažna garaža sa 176 parking mjesta u centru Podgorice.

Kazao je i da se privodi kraju izrada studije koja će definisati optimalan način finansiranja izgradnje garaža ispod Trga nezavisnosti i Trga Božane Vučinić.

"Nedovoljan broj parking mjesta, pogotovo u centru Podgorice, jedan je od najvećih problema našeg grada. Svjesni te činjenice, uslovljene kontinuiranim povećanjem broja stanovnika i automobila na ulicama, krenuli smo s realizacijom nekoliko važnih projekata. Jedan od njih podrazumijeva izgradnju montažne garaže na prostoru iza ‘Beka’. Nakon što bude gotov glavni projekat, raspisaćemo javni poziv za njegovu realizaciju i, očekujem, do kraja godine dobiti prijeko potrebna parking mjesta u centru", naveo je Vuković juče na Fejsbuku.

Kazao je da će osim toga, u narednih pola godine, obezbijediti hiljadu novih, besplatnih parking mjesta u različitim djelovima grada.

"Istovremeno, nadamo se da će nabavka novih autobusa i subvencije koje Glavni grad Podgorica obezbjeđuje za kupovinu bicikala i električnih trotineta, uticati na promjenu navika naših sugrađana, tj. da će, vremenom, broj automobila u Podgorici početi da se smanjuje", zaključio je Vuković.

Bonus video: