Nove epidemiološke mjere: Ukida se ograničenje broja osoba u objektima zatvorenog i otvorenog tipa

I dalje se preporučuje nošenje zaštitnih maski osobama oboljelim od hroničnih bolesti, starije životne dobi i imunokompromitovanima, naročito ako borave u zatvorenim prostorijama

12455 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

Vlada Crne Gore donijela je nove epidemiološke mjere u borbi protiv epidemije koronavirusa i saopštila da se ukida ograničenje broja osoba u objektima zatvorenog i otvorenog tipa

Mjere će biti na snazi od 20. maja do 2. juna, a donijete su saglasno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, na osnovu sveobuhvatne analize broja novooboljelih i epidemioloških indikatora, kao i uporednih parametara u odnosu na stanje u državama regiona i šire.

Nova mjera više nije obavezna, ali ostaje kao snažna preporuka, pojasnili su oni.

I dalje se preporučuje nošenje zaštitnih maski osobama oboljelim od hroničnih bolesti, starije životne dobi i imunokompromitovanima, naročito ako borave u zatvorenim prostorijama, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Sve ostale važeće mjere ostaju na snazi do 2. juna 2022. godine.

"Praćenje i razvoj epidemiološke situacije uticaće na eventualno predlaganje novih mjera. Snažna preporuka i dalje se odnosi i na vakcinaciju naročito trećom dozom vakcine protiv Kovid-19, posebno ugroženih kategorija stanovništva", saopšteno je iz Vlade.

Bonus video: