Abazović: Vlada je zainteresovana za saradnju sa Fondacijom za otvoreno društvo i Aleksandrom Sorošem

Iz Vlade je saopšteno da se Abazović sastao sa Aleksandrom Sorošem, zamjenikom predsjednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo, na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu

5323 pregleda 5 komentar(a)
Soroš i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Soroš i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore je zainteresovana za saradnju sa Fondacijom za otvoreno društvo i Aleksandrom Sorošem u cilju unapređenja životnog standarda naših građana kroz pokretanje projekata u oblasti razvoja obrazovanja, sa naglaskom na naše najmlađe, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

"Slični uspješni projekti realizuju se i u pojedinim državama regiona", istakao je Abazović.

Iz Vlade je saopšteno da se Abazović sastao danas sa Sorošem, zamjenikom predsjednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo, na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu.

U saopštenju se dodaje da su Abazović i Soroš "razgovarali o regionalnoj saradnji na Zapadnom Balkanu i podršci Fondacije u mnogim projektima koji će imati za cilj reformisanje i dostizanje evropskih standarda našeg društva".

"Vođeni najboljim praksama želimo omogućiti mladima mogućnost sticanja obrazovanja i usavršavanja u inostranstvu", zaključio je Abazović.

Bonus video: