Podrška češke policije od značaja za unapređenje bezbjednosti drumskog saobraćaja

"Pripadnici saobraćajne policije Češke bili su u prilici da tokom prethodnih dana sa crnogorskim kolegama podijele svoja iskustva i znanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja", saopšteno je iz Uprave policije

3104 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Tviter/Uprava policije
Foto: Tviter/Uprava policije

Saradnja crnogorske i češke policije je kvalitetna i efikasna, a podrška čeških kolega i razmjena iskustava dvije saobraćajne policije od izuzetnog su značaja za dalji razvoj kapaciteta Uprave policije Crne Gore, posebno u cilju unapređenja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

To je ocijenjeno na sastanku direktora Uprave policije Zorana Brđanina i delegacije saobraćajne policije Češke, na čelu sa direktorom Direktorata saobraćajne policije, Jiříem Zlýem.

Delegacija saobraćajne policije Češke boravi u posjeti crnogorskoj policiji u periodu od 23. do 27. maja.

"Pripadnici saobraćajne policije Češke bili su u prilici da tokom prethodnih dana sa crnogorskim kolegama podijele svoja iskustva i znanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, naročito u dijelu kontrole i nadzora drumskog saobraćaja na auto-putu, čije se otvaranje uskoro očekuje u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Uprave policije.

foto: Tviter/Uprava policije

Najavljena je i posjeta crnogorske policije kolegama iz Češke, krajemem ove godine.

Brđanin je kazao da Uprava policije ostaje otvorena za kontinuirani razvoj međusobnih odnosa i intenziviranje saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.

Bonus video: