Poljoprivrednici iz Bijelog Polja razmijenili iskustava sa kolegama iz regiona

Sajam okuplja najznačajnije kompanije u agroindustriji, poljoprivrednoj proizvodnji, mehanizaciji, kao i najbolje u stočarstvu. Svoje proizvode na sajmovskim takmičenjima su prijavili i bjelopoljski poljoprivrednici, a neki su osvojili i nagrade za kvalitet

1409 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Bijelo Polje
Foto: Opština Bijelo Polje

Grupa poljoprivrednika iz Bijelog Polja boravila je u posjeti Novom Sadu, na sajmu poljoprvede, kako bi se upoznali sa upoznali sa novinama u primjeni agrotehničkih mjera, vidjeli savremenu mehanizaciju i razmijenili znanja i iskustva.

U saopštenju Opštine i Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj navodi se da su Ii ove godine obezbijedili tradicionalno besplatan odlazak u Novi Sad za poljoprivrednike iz te opštine, kao i zaposlene u lokalnoj upravi koji se bave poslovima ruralnog razvoja i poljoprivrede.

“Posjeta je trajala tri dana, od 23 do 25 maja, a učesnici su mogli da razmijene iskustva sa kolegama iz cijelog regiona. Sajam poljoprivrede u Novom Sadu ima regionalni i međunarodni značaj i okuplja brojne kompanije i izlagače iz zemlje i regiona. Velika i raznovrsna ponuda alata, sitne i krupne mehanizacije i opreme te stočnog fonda, kao i brojne manifestacije i takmičenja čine ovaj sajam jedinstvenim kada je razmjena iskustava, edukacija i usvajanje novih znanja u pitanju, kazao je sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj Jasmin Ćorović.

On ističe da je Međunarodni poljoprivredni sajam najveći sajamski događaj u Srbiji i jedan od najvećih u Evropi u oblasti poljoprivrede. Okuplja najznačajnije kompanije u agroindustriji, poljoprivrednoj proizvodnji, mehanizaciji, kao i najbolje u stočarstvu.

Svoje proizvode na sajmovskim takmičenjima su prijavili i bjelopoljski poljoprivrednici, a neki su osvojili i nagrade za kvalitet.

“Vujica Vuković koji se takmičio u proizvodnji i kvalitetu rakija osvojio je čak tri medalje za kvalitet, i to: zlatnu medalju za kvalitet šljivovice, sredbrenu medalju za kvalitet jabukovače i bronzanu medalju za kvalitet kruškovače. Takođe, još jedan učesnik iz Bijelog Polja, Slavko Fuštić osvojio je zlatnu medalju za proizvodnju i kvalitet viskija", kazao je Ćorović i poručio da će Opština Bijelo Polje i u buduće podržavati učešće naših poljoprivrednika na ovakvim i sličnim sajmovima sa ciljem prezentacije domaćih proihvoda, turističkih i poljoprivrednih potencijala Bijelog Polja i unapređenja znanja i iskustava.

Bonus video: