Inspektori će kontrolisati dionicu u blizini Skrbuše: Je li radovima na obali Tare povrijeđen zakon?

Na lokaciji, u neposrednoj blizini rijeke, minulih sedmica, deponovane su velike količine materijala. Zatečeni radovi, tvrde u Upravi za vode, obavljaju se van korita Tare i na privatnoj imovini

7521 pregleda 1 komentar(a)
Obala Tare, Foto: Privatna arhiva
Obala Tare, Foto: Privatna arhiva

Inspektor za vode obaviće kontrolu na dionici u blizini Skrbuše kod Kolašina kako bi provjerio da li se radovima koji se izvode na obali rijeke Tare povrijeđen zakon.

To je "Vijestima" rečeno u Upravi za vode, nakon što su na osnovu dostavljenih fotografija sa Skrbuše, obišli teren.

Skrbuša
Skrbušafoto: Privatna arhiva

Na toj lokaciji, u neposrednoj blizini rijeke, minulih sedmica, deponovane su velike količine materijala.

Zatečeni radovi, tvrde u Upravi za vode, obavljaju se van korita Tare i na privatnoj imovini.

"Vezano za postavljena pitanja za radove u koritu rijeke Tare u blizini Skrbuše, obavještavamo Vas da Uprava za vode nije izdala vodne akte. Napominjemo, da smo nakon dostavljenih fotografija izvršili obilazak lokacije sa predstavnicima Opštine Kolašin. Zatečeno stanje na terenu govori o radovima koji se izvode na privatnim parcelama, van korita vodotoka, na zemljištu koje je u svojini pravnog ili fizičkog lica i služe zaštiti njegove imovine . Uzimajući u obzir da Uprava za vode u svojoj nadležnosti nema mogućnost da izvrši kontrolu fizičkog lica niti dokumentacije koju posjeduje, inspektor za vode , kome je proslijeđena informacija će izvršiti kontrolu na predmetnoj dionici kako bi utvrdio da li je povrijeđen zakon", piše u odgovorima Uprave za vode.

Bonus video: