Odobrena četiri projekta iz Berana i Andrijevice u okviru ReLOaD2 programa

Nakon potpisivanja ugovora, ReLOaD projektni tim je održao prezentaciju Smjernica za implementaciju projekata kao i Uputstva za informisanje, komunikaciju i vidljivost projekata koji se moraju primjenjivati u realizaciji odobrenih projekata

3697 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

U okviru prvog Кonkursa nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata u okviru ReLOaD2 programa u Кlasteru Zajedno za sjever, opštine Berane i Andrijevica, proces selekcije su, kako je saopšteno, prošle četiri organizacije sa teritorije ove dvije opštine.

Кomisija za evaluaciju prijedloga projekata u okviru Кonkursa, a koju su sačinjavali predstavnici opština Berane i Andrijevica, ReLOaD programa i nevladinih organizacija, završila je evaluaciju prispjelih projektnih prijedloga i danas su u Beranama potpisani Sporazumi o finasniranju sa nevladinim organizacijama.

Nakon potpisivanja ugovora, ReLOaD projektni tim je održao prezentaciju Smjernica za implementaciju projekata kao i Uputstva za informisanje, komunikaciju i vidljivost projekata koji se moraju primjenjivati u realizaciji odobrenih projekata.

Odobreni projekti su objavljeni u dokumentu „Rezultati evaluacije“ na sajtovima Opština Berane i Andrijevica i to su: NVO Centar ekoloških inicijativa – „Udružimo se radi očuvanja životne sredine“ – 19.982,00 eura, Udružena seoska domaćinstva – „Turizam na selu za jačanje lokalne zajednice“ – 5.000,00 eura, NVO Sjeverna zemlja – „Selektuj, jer ti to možeš“ – 10.984,00 eura, kao i Udruženje penzionera za projekat pod nazivom „Veterani“ sa 19.624,00 eura.

Potpisivanju Ugovora prisistvovali su, ispred UNDP-a Dženana Šćekić, Tamara Čirgić i Zerina Ćatović, projekt menadžeri na projektu Maja Pešić ( Opština Berane) i Miloš Čukić ( Opština Andrijevica) i pomoćnik sekretara za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Predrag Šćekić.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u šest zemalja i teritorija regiona. ReLOaD2 finansira Evropska unija iz sredstava Multi-Country Civil Society Facility, uz kofinansiranje UNDP-a i lokalnih samouprava koje su obuhvaćene programom.

Bonus video: