"razgovarali su o aktuelnim projektima"

Dukaj: Vrata Ministarstva javne uprave će uvijek biti otvorena u pogledu uspostavljanja uprave okrenute ka građanima

"Ministarstvo javne uprave u kontinuitetu radi na produbljivanju saradnje i rješavanju problema koje opterećuju rad lokalnih samouprava, te preduzima aktivnosti u cilju poboljšanja funkcionisanja i održivosti opština, kako bi se obezbijedilo efikasno pružanje usluga građanima“, kazao je Dukaj

1461 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave

Vlada Crne Gore u ovom mandatu je potpuno posvećena procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori, rekao je ministar javne uprave Marash Dukaj.

Dukaj sa saradnicima, boravio je danas u posjeti opštini Andrijevica.

Iz Ministarstva su javili da tokom sastanka, ministar Dukaj i predsjednik opštine, Željko Ćulafić, razgovarali su o aktuelnim projektima, kao i budućim planovima u oblasti reforme javne uprave sa fokusom na unapređenje pružanja usluga građanima.

Maraš Dukaj
foto: Ministarstvo javne uprave

"Ministarstvo javne uprave u kontinuitetu radi na produbljivanju saradnje i rješavanju problema koje opterećuju rad lokalnih samouprava, te preduzima aktivnosti u cilju poboljšanja funkcionisanja i održivosti opština, kako bi se obezbijedilo efikasno pružanje usluga građanima“, kazao je Dukaj.

On je je rekao da u ostvarivanju ovog cilja moramo usmjeriti svoje aktivnosti za dobrobit građana i opštine Andrijevica, te da će vrata Ministarstva javne uprave uvijek biti otvorena u pogledu uspostavljanja uprave okrenute ka građanima.

Predsjednik opštine Ćulafić upoznao je ministra sa aktuelnim razvojnim projektima, te budućim planovima koji su u funkciji daljeg ekonomskog i regionalnog razvoja, ali i ukazao na izazove sa kojima se suočava opština Andrijevica.

"Ova posjeta je značajna za opštinu Andrijevica zbog razmjene iskustava o novim zakonskim rješenjima i preporukama koje treba sprovoditi na lokalnom nivou. Ministar je imao priliku da se upozna sa određenim problemima koje imamo u redovnom funkcionisanju, kao i sa dobrim praksama. Trudimo se da unaprijedimo uslove za rad naših zaposlenih, da bi bili kvalitetan i odgovoran servis građanima i profesionalna, odgovorna samouprava", kazao je Ćulafić.

"Dukaj je posjetio Biro za građane i tom prilikom naglasio da će Ministarstvo u skladu sa mogućnostima pružiti svu podršku za unapređenje rada ovog Biroa, sa ciljem da lokalna uprava u Andrijevici bude efikasan servis građanima" navodi se u saopštenju.

"Tokom posjete, održan je i radni sastanak tima Ministrarstva javne uprave sa glavnim administratorom i rukovodiocima organa lokalne uprave u cilju razvijanja partnerskih odnosa i povjerenja. Na sastanku više riječi bilo je o izazovima u primjeni propisa na lokalnom nivou, kao i dobrim praksama koje lokalna uprava sprovodi", zakjlučili su iz Ministarstva.