ministarka razgovarala sa zamjenicom šefa predstavništva unicefa

Edukovaće djecu i mlade o zaštiti životne sredine

Novaković Đurović je kazala da je raduje što će prvi projekat sa UNICEF-om biti na temu očuvanja prirode u Crnoj Gori

1107 pregleda 1 komentar(a)
Žunić i Novaković Đurović, Foto: Ministarstvo
Žunić i Novaković Đurović, Foto: Ministarstvo

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i UNICEF zajedno će edukovati djecu i mlade o zagađenju vazduha i zaštiti životne sredine, u sklopu projekta koji će početi krajem godine.

Iz Ministarstva su kazali da je to je dogovoreno na sastanku resorne ministarke Ane Novaković Đurović i zamjenice šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Sabine Žunić.

Kako je saopšteno, projekat ima za cilj da edukuje mlade o značaju smanjenja zagađenja vazduha i zaštite i očuvanja životne sredine, ali kroz učešće u onim aktivnostima Ministarstva gdje mladi mogu dati svoj najveći doprinos.

Novaković Đurović je kazala da je raduje što će prvi projekat sa UNICEF-om biti na temu očuvanja prirode u Crnoj Gori.

“I što možemo da budemo primjer održivog pristupa u saradnji sa mladima, a to je da im pružimo priliku da svoja teorijska znanja praktično primjenjuju u okviru naše institucije. Ovo je za nas veoma važna stvar“, poručila je Novaković Đurović.

Ona je naglasila da je svako uključivanje mladih u proces donošenja odluka i kreiranja politika od ključnog značaja za razvoj Crne Gore.

Žunić je, kako se navodi, kazala da će saradnja sa Ministarstvom pružiti dodatnu vrijednost i značaj projektu.

“Stoga očekujem intenzivnu i učinkovitu saradnju, kako bi se ovako lijep i značajan projekat za mlade uspješno sproveo“, saopštila je Žunić.

Na sastanku je dogovoreno formalizovanje saradnje kroz potpisivanje memoranduma koji bi, osim tog projekta, trebalo da precizira i druge oblasti i načine saradnje, uključujući i mogućnost finansijske podrške projektu.