Savršen pritisak vode - konačno kompaktan i jednostavan za instalaciju

Grundfos je globalni lider u naprednim pumpnim rješenjima i trendseter u tehnologiji vode.

18649 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ENTEXT
Foto: ENTEXT

Imate problem sa pritiskom vode? GRUNDFOS SCALA 1 i 2 pumpe za domaćinstvo su vaše rješenje.

Ove pumpe dizajnirane su da povećaju pritisak sistema kako bi se potrošačima obezbijedio dovoljan protok i pritisak vode.

Nizak pritisak se često javlja u stambenim objektima za vrijeme maksimalnog korišćenja sistema, na primjer, ujutro i uveče kada se većina ljudi tušira i kuva. Ali takođe se događa kada je otvoreno više slavina u kući, kada se kuća nalazi na kraju dovodnog voda ili kad postoji curenje u glavnim cijevima.

Nedostatak pritiska vode ili bučan sistem za povišenje pritiska

Problem sa postizanjem idealnog pritiska ima tri osnovna uzroka. Prvi je što pritisak vode u gradskim sredinama opada kada je potrošnja velika – najčešće ujutro i uveče. Drugi, nekoliko otvorenih slavina u isto vrijeme, dovodi do pada pritiska, kao i do promjena temperature. I posljednji, ali ne manje bitan, dolazni pritisak moze biti konstantno nizak.Rješenje kojim možete da poboljšate sistem vodosnabdijevanja vašeg domaćinstva - SCALA pumpe!

Grundfos porodica SCALA pumpi integriše sve komponente u jedan kompaktni uređaj za povišenje pritiska koji uključuje pumpu, rezervoar, senzor i nepovratni ventil.

GRUNDFOS SCALA 1

ENTEXT
foto: ENTEXT

Grundfosova SCALA1 je kompaktna hidroforska pumpa, sve-u-jednom, jednostavna za ugradnju, dizajnirana za povećanje pritiska vode u kućnoj i manje zahtjevnoj komercijalnoj primjeni, kao što su navodnjavanje baste, ili povećanje pritiska u jednoj ili dvije porodične kuće ili stana.

Grundfos SCALA1 ja najnoviji dodatak Grundfosovoj SCALA porodici, i više je od obične pumpe. To je sve-u -jedan uređaj za pojačavanje pritiska, sa visokoefikasnim motorom i niskošumnim hidraulikom. Ugrađena Bluetooth komunikacija, pruža vam potpunu kontrolu nad pompom, uz pomoć Grundfos GO REMOTE aplikacije. To znači da ugradnja i puštanje u rad nikada nijesu bili jednostavniji.

ENTEXT
foto: ENTEXT

Hajde da zajedno stvaramo bolje sisteme pojačavanja pritiska

Kada se napuni vodom, pumpa može da izvuče vodu sa duBine od 8m, za manje od 5 minuta. To olakšava jednostavnu instalaciju, i pokretanje pumpe, i obezbjeđuje pouzdanije napajanje vodom u instalacijama u kojima postoji rizik od curenja u usisnim crijevima ili cijevima.

SCALA1 sadrži napredne funkcije zaštite:

-Zaštita od rada na suvo, koja će automatski zaustaviti pumpu u slučaju nestašice vode

-Zaštita od prečestog uključivanja u slučaju manjih curenja na instalacijama

-Maksimalno vrijeme rada – nakon određenog perioda, štiti pumpu od kontinuiranog rada, spriječavajući potencijalnu štetu od poplave u slučaju pucanja cijevi

Pumpa ima ugrađenu zaštitu motora, koja će zaustaviti rad u slučaju izloženosti prevelikim teperaturama, u slučaju zastoja ili preopterećenja, kako bi se spriječilo pregorijevanje motora.

Na SCALA 1 pumpu za domaćinstvo do kraja jula odobravamo 25% popusta.

GRUNDFOS SCALA2

ENTEXT
foto: ENTEXT

Integrisani sensor omogućava ujednačen pritisak vode

Novi inteligentni hidrofor za domaćinstvo čije se performanse povećavaju u zavisnosti od potrebne količine.Rezultat ujednačen u cijelom sistemu, korisniku obezbjeđuje savršen pritisak vode.

GRUNDFOS SCALA2 je hidrofor za domaćinstvo sa inteligentnom kontrolom pumpe, što znači da pumpa uzima u obzir i ulazni pritisak i sve otvorene slavine, i obezbjeđuje ujednačen pritisak kroz cio sistem. Kompaktan je, niskošuman i jednostavan za ugradnju.

SCALA2 je dizajnirana da se uklopi u kuhinjski element.- sve komponente pumpe se ugradjuju u element, i dovoljno je kompaktna da se uklopi u postojeće instalacije

Jedostavan izbor. Jednostavna ugradnja

Grundfosovi inženjeri željeli su da razviju hidrofor koji zadovoljava potrebe korisnika.

Rezultat, SCALA 2, je potpuno integrisana, samousisna, kompaktna pumpa za povećanje pritiska u rezidencijalnim objektima. Dizajnirana je za direktno povećanje pritiska iz mreže gradskog vodovoda, krovnih rezervoara i podzemnih rezervoara.

“Postavite sebi tri pitanja: Je li u pitanju stambeni objekat? Ima li najviše 3 sprata? Ima li najviše 8 slavina?

Ako je odgovor “da”, SCALA 2 je pravi izbor za povećanje pritiska.

Osim toga, aluminijumsko kućište SCALE 2 je čvršće od standardnog kućišta, što minimizira vibracije, a time i buku.

Kompaktna, tiha i spremna da promijeni pravila igre

Mnoge hidroforske pumpe koje su danas dostupne, bučne sui zauzimaju dosta mjesta. To može biti jako nezgodno za članove domaćinstva, naročito ukoliko je pumpa instalirana u samoj kući.

SCALA2 direktno rješava ovaj problem.

•Kompaktna: SCALA 2 je teška 10kg, dimenzije su 403x193x302 mm. Svaka komponenta ugrađuje se u kuhinjski element, pa je SCALA 2 toliko kompaktna da će se uklopiti na postojeće instalacije. Kada se instalira, daje automatski uobičajeni pritisak od 3 bara korz cjelokupan sistem – pritisak koji možete jednostavno podesiti na integrisanoj kontrolnoj table.

•Samousisna: Omogućava pouzdan rad, fleksibilnost i jednostavnu ugradnju bez potrebe za punjenjem cijele usisne linije

Za vanjsku i unutrašnju upotrebu: SCALA 2 je prilagođena za instaliranje i u enterijeru i u eksterijeru (IP klasa: X4D, kućište tip 3 (US)), ali temperatura vazduha ne bi trebalo da prelazi 55°C. Ako temperatura padne ispod 0°C, hidrofor se mora zaštiti od mraza.

Jedostavno upravljanje i kotrolna table koja se lako koristi

SCALA2 je dizajnirana za rezidencijalne objekte visine do 3 sprata, i sa najviše 8 točećih mjesta. Pogodna je za instaliranje u enterijeru i eksterijeru.

Povećanje pritiska iz Sistema gradskog vodovoda

Povećava pritisak vode iz gradskog vodovoda

Povećanje pritiska iz rezervoara

Povećava pritisak iz krovnih i podzemnih rezervoara, kao i rezervoara za kišnicu

Bunari

Crpljenje vode iz bunara sa dubine do 8 metara

Iskoristite 20% popusta do kraja jula. Za svaku obavljenju kupovinu, peškir gratis!

O Grundfosu:

Grundfos je globalni lider u naprednim pumpnim rješenjima i trendseter u tehnologiji vode. Doprinose globalnoj održivosti inovativnim tehnologijama koje poboljšavaju kvalitet života i brinu o planeti.

Grundfos je osnovan u Bjerringbrou, u Danskoj, 1945. godine i prisutni u više od 55 država, njhova godišnja proizvodnja je 16 miliona pumpnih jedinica. To im obezbjeđuje domet, veličinu i stvara obavezu da ostvare pozitivan uticaj na svijet.

Odmah dostupno za kupovinu u ENTEXT izložbeno-prodajnim salonima: Podgorica (Donja Gorica) i Kotor (Radanovići bb)

SALON ENTERIJERA PODGORICA, Bulevar 21.maja bb, Donja Gorica

T: +382 (20) 260 833

T: +382 (67) 644 908

E: salonpg@entext.me

Radno vrijeme: pet-sub, 08:00h - 20:00h

SALON ENTERIJERA RADANOVIĆI, Radanovići bb

T: +382 (32) 328 621

T: +382 (67) 616 387

E: salonko@entext.me

Radno vrijeme: pet-sub, 08:00h - 21:00h

www.entext.me