Regionalni vodovod traži Opštini Ulcinj da izmiri dug od 90.000 eura

”Nijesmo u blokadi, ali nam je stiglo obavještenje od Regionalnog vodovoda. Pokušavamo da se dogovorimo”, kazao je "Vijestima" predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari

3843 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Samir Adrović
Foto: Samir Adrović

Ako ne dođe do dogovora sa Regionalnim vodovodom, ulcinjska Opština suočiće se sa novom blokadom žiro-računa zbog duga u iznosu od preko 90 hiljada eura.

Ovu informaciju “Vijesti” zvanično je potvrdio i predsjednik Opštine Omer Bajraktari, koji je na tu funkciju stupio prije nepunih dvadeset dana.

”Nijesmo u blokadi, ali nam je stiglo obavještenje od Regionalnog vodovoda. Pokušavamo da se dogovorimo”, kazao je on.

Opština zasad nije u sjajnoj finansijskoj situaciji. Naprotiv, bivša vlast u prva tri mjeseca ove godine, na osnovu izvještaja na kraju marta ove godine imala neizmirenih obaveza u iznosu od 8,56 miliona eura. Izvori “Vijesti” iz vrha nove vlasti tvrde da na naplatu tek stižu računi za radove tokom predizborne kampanje u iznosu od pola miliona eura.

Ovo nije prvi put da Ulcinju prijeti blokada računa ili da je u blokadi. Za nešto više od prve tri godine mandata bivše vlasti, od 2018. do prošle godine, kako su “Vijesti” ranije objavile, Opština je na blokade i plaćanje računa i faktura za ranije realizovane investicije izdvojila oko 12 miliona eura, koliko iznose dva godišnja budžeta najsiromašnijeg primorskog grada, u kojem su prosječne zarade među najnižim u državi.

Bivši predsjednik Opštine Ljoro Nrekić kazao je tada da pravni zastupnici iz Sekretarijata za zaštitu imovine ne rade svoj posao kako bi trebalo.

Račun Opštine Ulcinj početkom marta prošle godine bio je blokiran zbog duga od 80 hiljada eura. Blokada je stigla od starog povjerioca Uprave prihoda koja je račun, zbog duga od 300 hiljada eura, blokirala početkom decembra 2020. godine.

Ulcinj je kratko bio je blokiran i u aprilu 2020. godine zbog duga od 120 hiljada eura na osnovu pravosnažne sudske presude, u korist jedne ulcinjske porodice zbog neeksproprisanog zemljišta iza zgrade Opštine 1982. godine, radi izgradnje puta prema bivšem hotelu “Galeb”.

Skoro cijelu drugu polovinu 2019. Ulcinj je bio u blokadi zbog duga od šest miliona eura prema budvanskoj firmi “Rekreaturs”, koja posluje u okviru “Atlas grupe” biznismena Duška Kneževića. Blokada je uslijedila nakon pravosnažne sudske presude za srušene objekte u naselju K1 na Velikoj plaži prije 35 godina.

Bonus video: