Semafori u Nikšiću će biti adaptirani i modernizovani

"U periodu koji predstoji lokalna vlast će nastaviti sa aktivnostima u cilju poboljšanja uslova života za osobe sa invaliditetom u našem gradu, predano radeći na tome da bude na usluzi svim građanima pod jednakim uslovima", poručili su iz Opštine.

2328 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

U naredna tri mjeseca semafori u Nikšiću, Ulici „Serdara Šćepana“ (raskrsnica kod Markove samoposluge) i na raskrsnici u ulicama II dalmatinske i „Baja Pivljanina“, biće adaptirani i modernizovani, a biće postavljeni i zvučni signalizatori za osobe sa djelimično i potpuno oštećenim vidom.

Predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, potpisao je ugovor o izvođenju radova na adaptaciji i modernizaciji semafora, a ukupna vrijednost radova je 25.385 eura.

„Nova lokalna samouprava, nakon što se upoznala sa poražavajućim stanjem u opštini Nikšić, kada su uslovi života osoba sa invaliditetom u pitanju, preduzela je niz mjera i aktivnosti za njihovo lakše uključivanje u život lokalne zajednice. U zgradi opštine, na prizemlju i prilazu, postavljene su taktilne staze vodilje, naljepnice na Brajevom pismu na vratima svih kancelarija i sala u Opštini, a ugrađeni su i zvučni signalizatori na tri raskrsnice u gradu“, navodi se u saopštenju za javnost.

Kako je istaknuto, sve aktivnosti su rezultat koordinirane saradnje svih opštinskih organa, uz naročito zalaganje sekretara Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidaka Krtolice, glavnog gradskog arhitekte, Mladena Vujovića, i glavne administratorke, Biljane Vučurović.

„U periodu koji predstoji lokalna vlast će nastaviti sa aktivnostima u cilju poboljšanja uslova života za osobe sa invaliditetom u našem gradu, predano radeći na tome da bude na usluzi svim građanima pod jednakim uslovima“, poručili su iz Opštine.

Bonus video: