Pomozite Ivanu Pantiću da se izliječi

Skoro da nema organa koji ne boli devetogodišnjaka iz Danilovgrada, kome su roditelji nezaposleni

104151 pregleda 32 komentar(a)
Neophodna pomoć za Ivana Pantića
Neophodna pomoć za Ivana Pantića

Dok je teško reći koji organ ne boli devetogodišnjeg dječaka Ivana Pantića iz Danilovgrada, njegovim roditeljima se slama srce što sinu ne mogu da pomognu. Ivan je imao osam mjeseci kada su mu operisane obje noge zbog deformiteta stopala, pa je do treće godine nosio longete proteze… Nažalost, s početkom škole počeli su i novi problemi - na mozgu su mu nađena oštećena i dijagnostikovana mu je epilepsija, da bi ubrzo nakon toga otkrili i urođenu anomaliju malrotaciju crijeva, nakon čega je uslijedila operacija.

Ivan i njegovi roditelji godinama idu od bolnice do bolnice, od Podgorice do Beograda, a trenutno se nalaze u Turskoj gdje se vrši detaljna analiza kako bi ljekari mogli da uspostave tačne dijagnoze i prepišu odgovarajuću terapiju. Ivanovi roditelji nijesu zaposleni, uzeli su kredit od banke i zahvaljajući tom novcu i sredstvima koja su prikupljena putem donacija uspjeli su da odu za Tursku, ali nijesu sigurni da li će uspjeti da ostanu onoliko koliko je potrebno jer im fali novca.

Ivana prate neurolog, nefrolog, gastroenterolog, psihijatar, psiholog, endokrinolog, alergolog...

”Suprug i ja ne radimo, živimo privatno i jedino od primanja imamo Ivanovu tuđu njegu i pomoć. Imamo još jedno dijete. I u Beograd smo ga vodili zahvaljujući ljudima dobrog srca, zato i sada molimo koliko je ko u mogućnosti da nam pomogne”, apelovala je Ivanova majka Marija.

foto: -

Grupa “Ana Đoković in memoriam” pokrenula je licitacije za Ivana, ali to nije dovoljno da se prikupi potreban novac.

”Naš Ivo je poslat u Tursku na detaljno ispitivanje s par dijagnoza. Od roditelja svaki dan dobijamo informacije o njegovim pregledima, kao i tome šta doktori kažu. Trenutno ne znam da Ivan ima jedan organ da je zdrav. Osim što ih doktori bombarduju svaki dan sa bar jednom dijagnozom, Ivanovi roditelji imaju još i problem finansija. Podigli su kredit da bi imali za troškove, ali je to, nažalost, jako malo u odnosu na sve što treba da plate uprkos tome što su dobili uput za odlazak u Tursku. Molimo vas da pomognemo roditeljima, jer ukoliko ne budu mogli da isfinansiraju sve, moraće se vratiti, a neće se odraditi svi pregledi koji su planirani”, poručili su iz grupe “Ana Đoković in memoriam”.

Kako su istakli, dosadašnjim ispitivanjima mu je potvrđena epilepsija, deformitet grudnog koša i fortonele, uzeta mu je biopsija nodusa na crijevima, nalaz genetičara biće gotov za tri mjeseca, čeka se nalaz i onkologa.

”Ivan dnevno ima epileptičke napade, tremor je i dalje prisutan, gubi na kilaži. Roditeljima je rečeno da će sigurno ostati duže da bi se sve ispitalo i postavile tačne dijagnoze. Preveliko je ovo breme i za Ivana i za roditelje. Pomognimo koliko možemo da što duže ostanu u Turskoj i izvrše detaljna ispitivanja. Oni su odvojeni od kćerke, sa sinom u tuđini, štede svaki euro trudeći se da što duže mogu platiti smještaj i ostale troškove, jer su svjesni da ako ostanu bez novca, moraće se vratiti, a Ivo neće biti pregledan od strane ostalih specijalista. Možemo li se odreći kafe, kladionice ili bilo kog luksuza jedan dan i pomoći porodici Pantić da ostanu do kraja”, apelovali su iz grupe.

Svi koji mogu i žele da pomognu devetogodšnjem Ivanu mogu to da urade uplatom sredstava na žiro račun njegove majke Marije: 510-1503988217951-15.

Bonus video: