Građanima Podgorice predstavljen projekat budućeg šetališta na Ljuboviću

"Realizacijom ovog projekta ostvarujemo snove onih generacija koje su pjevale o šetnjama pored Ljubovića”, kazao je gradonačelnik Ivan Vuković

5170 pregleda 8 komentar(a)
Vuković, Foto: PG Biro
Vuković, Foto: PG Biro

Građanima Podgorice sinoć je na Ljuboviću predstavljen projekat budućeg šetališta na tom brdu. Gradonačelnik Ivan Vuković najavio je da će glavni projekat biti završen za 15 dana, kada će svi detalji biti poznati, te da će se nakon toga sprovesti dalja procedura.

Rekao je da će šetalište biti u dužini od oko 600 metara, "lijepo dizajnirano i uklopljeno u prirodni ambijent". Prostiraće se obodom brda, od postojeće kapije pa sve do Bulevara Crnogorskih serdara sa jedne strane, odnosno dvorišta škole "Sergije Stanić" sa druge.

"Realizacijom ovog projekta ostvarujemo snove onih generacija koje su pjevale o šetnjama pored Ljubovića”, kazao je Vuković, kako je saopšteno iz PG Biroa.

Ljubović događaj
foto: PG Biro

Glavni gradski arhitekta Filip Aleksić prisutne je upoznao sa idejnim rješenjem. Kazao je da su na stazi predviđene klupe za odmor i mini amfiteatar sa ležaljkama, koji je okružen zelenilom. Šetalište će imati info i smart table koje daju informacije o lokalitetu i šetalištu. Predviđene su i česme, parking za bicikla, kao platforme za odmor. U blizini bulevara je predviđen basket teren, kao i dječje igralište. Šetalište će biti osvijetljeno led rasvjetom, pa će, ističe Aleksić, biti dostupno i sigurno za korišćenje u večernjim satima. Osim toga, predviđena je sadnja novih stabala, kao i drugih biljaka.

“Sasvim sam siguran da ćemo dobiti jedan novi, kvalitetan prostor koji Podgorica dugo čeka i koji apsolutno zaslužuje”, poručio je glavni gradski arhitekta.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je privredno društvo "Komunalne usluge" u prethodnom periodu izvršilo modernizaciju rasvjete na Ljuboviću, dok je Agencija za stanovanje uredila sportski poligon i postavila sto za stoni tenis. Takođe se privode kraju i radovi na izgradnji 119 novih besplatnih parking mjesta sa sportskim poligonom i zelenom površinom u podnožju brda.

Bonus video: