Demokrate: Sada DF smjenjuje naše kadrove i otvara prostor za instaliranje kadrova DPS-a

"Smjena Josipa Đuraškovića izvršena je na hitnoj elektronskoj sjednici, dok je Đurašković bio na službenom putu i bez trunke hrabrosti da se sa njim suoče i da mu daju mogućnost da se izjasni u odnosu na ono što mu se stavlja na teret"

7677 pregleda 36 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da smjena izvršnog direktora Regionalnog vodovoda Josipa Đuraškovića "pokazuje da je saradnja URA-SNP-DPS Vlade i njihovih partnera iz DF-a u punom zamahu i veoma koordinisana".

Demokrate navode da "više nije dovoljno to što se kadrovi DF-a ostavljaju na pozicijama", nego i da "sada sami oni smjenjuju kadrove Demokratske Crne Gore i otvaraju prostor za instaliranje kadrova DPS-a".

"U skladu sa "dubinskim" dogovorom, Lakušić i DF postaju puki izvršioci naloga URA-SNP-DPS koalicije, i na osnovu svega viđenog, teško je ne povjerovati da se radi o svojevrsnom dokazivanju kroz ciljano poniženje koalicionog partnera koji se poslednji priključio. Smjena Josipa Đuraškovića izvršena je na hitnoj elektronskoj sjednici, dok je Đurašković bio na službenom putu i bez trunke hrabrosti da se sa njim suoče i da mu daju mogućnost da se izjasni u odnosu na ono što mu se stavlja na teret", navodi se u saopštenju Demokrata.

Dodaju da niko od zaposlenih nije htio da preuzme funkciju direktora "pokazavši na taj način šta zaista misle o režiserima, ali i o Đuraškoviću i njegovom radu".

"Takođe, istu poruku izvršiocima neprofesionalne i podle odluke poslala je i sindikalna organizacija pozvavši ih da dobro razmisle o onome što rade, jer razrješenjem profesionalnog i odgovornog kadra preduzeću nanose nemjerljivu štetu. Nakon imenovanja mnogih kadrova DF-a "po dubini", a pogotovo nakon današnjeg poteza DF vedete Lakušića, ukoliko se ne radi o njegovom solo potezu već odluci koju podržava i njegov politički subjekt,- jasno je da je većina u Crnoj Gori sada koalicija URA-SNP-DPS-DF, a da je nelegitimna Vlada koju predvodi Abazović pod potpunom političkom kontrolom regionalnih igrača iz Srbije i Albanije, pa je kao posledica te činjenice Demokratski front danas "konstruktivno" pero na kapi Abazovića. Ukoliko je tako, mi čestitamo kolegama iz DF-a na uspostavljenoj koaliciji i ulasku u vlast", navodi se u saopštenju Demokrata.

Naveli su i da grđani sada mogu jasno da vide "ko je ko, ko ima principe i ko drži do sebe i Crne Gore".

"Ma kakve ponude da su nam stizale, ma kakve prijetnje, podlosti, napadi i pritisci, naš odgovor će uvijek biti samo jedan: ne, hvala, nismo spremni izdati građane po bilo koju cijenu ili za bilo kakve privilegije, funkcije i fotelje. A iza te tvrdnje stoje djela", zaključuje se u saopštenju Demokrata