U jednom od pljevaljskih sela izgorjela kuća, u drugom požar na štali

Vatrogasci su u selu Kosanica, gdje je u potpunosti izgorjela kuća M.L. iz Pljevalja, intervenisali sa dva vatrogasna vozila i četiri pripadnika službe

11624 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U pljevaljskom selu Kosanica juče oko 17.30 časova izgorjela je stara kuća vlasništvo Pljevaljaka M.L, najvjerovatnije usljed udara groma.

Komandir Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja Goran Čavić kazao je Vijestima da je je kuća bila od lučeve konstrukcije i da je požar, kada su vatrogasci došli u to selo udaljeno od Pljevalja dvadesetak kilometara, bio u razvijenoj fazi.

„Na samom objektu nismo mogli ništa da uradimo, ali smo mogli da spriječimo širenje požara na okolinu“, rekao je Čavić.

Kazao je da je nekoliko minuta prije prijave požara u Kosanici prijavljen požar na štali u selu Crljenice, takođe od udara groma.

„Imali su dvije prijave o izazovanu požara usljed udara groma. Prva prijava odnosila se na selo Crljenice gdje je grom zapalio štalu, a druga za selo Kosanicu gdje se radilo o požaru na kući. Pošto je naš tim već bio krenuo ka Crljenicama procijenili smo da je prioritenija ova prijava u Kosanici, pa smo ih preusmjerili ka Kosanici, a u Crljenice je otišla druga ekipa. Dolaskom u Crljenice utvrdili smo da su mještani i komšije već ugasili požar tako da nije bilo potrebe za našom intervencijom. Što se tiče požara kuće do sela Kosanica, radi se o selu udaljenom oko dvadesetak killometara od grada i radilo se o montažnom objektu lučeve konstrukcije, tako da je požar bio u potpunosti u razvijenoj fazi. Nismo mogli da uradimo ništa na samom objektu, ali smo spriječili širenje požara na okolinu“, rekao je Čavić.

Kazao je da vatrogasci moraju biti spremni na ovakve situacije koje se dešavaju tokom ljetnjih mjeseci.

„Praktično istovremeno u par minuta imamo dva udara groma i dva zapoaljena objekta. Moramo biti spremni na ovakve situacije i mi smo odreagovali kako smo mogli najbolje u tom momentu“, rekao je Čavić.

Bonus video: