Purišić i Jevtić: Velikom broju porodica sa crnogorske teritorije obezbijeđen povratak na Kosovo

Purišić je istakao da crnogorska Vlada planira da intenzivira aktivnosti i dovede do kraja pitanja o integraciji tih osoba u crnogorsko društvo ili njihov dobrovoljni povratak u zemlju porijekla, odnosno na Kosovo
1 komentar(a)
Kemal Purišić, Dalibor Jevtić, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Kemal Purišić, Dalibor Jevtić, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Ažurirano: 10.10.2017. 13:40h

Uspješnom saradnjom vlada Crne Gore i Kosova velikom broju porodica sa crnogorske teritorije obezbijeđen je povratak na Kosovo, ocijenjeno je u razgovoru ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića sa kosovskim ministrom za povratak i zajednice, Daliborom Jevtićem.

Purišić je istakao da crnogorska Vlada planira da intenzivira aktivnosti i dovede do kraja pitanja o integraciji tih osoba u crnogorsko društvo ili njihov dobrovoljni povratak u zemlju porijekla, odnosno na Kosovo.

“Integracijom lica u crnogorsko društvo unapređuje se njihov položaj i status koji je velikoj mjeri sličan statusu domicilnog stanovništva”, kaže se u saopštenju Ministrstva rada i socijalnog staranja.

Jevtić je, kako se navodi, zahvalio na prijemu i razgovoru o temama koje su predmet onoga čime se dva ministartsva intenzivno bave i unapređuju.

“Vlada Kosova je spremna da u narednom periodu nastavi sa procesima koji su započeti, da vrati sve one porodice koje su izrazile želju za povratak na Kosovo, da se iste adekvatno zbrinu i na taj način podstakne svijest građana i pošalje jasna poruka i slika onim porodicama koje su zainteresovane za povratak”, poručio je Jevtić.

Bonus video: