prvi rok

Na prvu godinu studija UCG prijavilo se više od 3.000 kandidata

Iz UCG-a su saopštili da je većina kandidata, njih 2.652, predalo dokumenta elektronskim putem, preko platforme upisi.edu.me

2790 pregleda 0 komentar(a)
UCG, Foto: UCG
UCG, Foto: UCG

U prvom roku za upis na prvu godinu studija Univerziteta Crne Gore (UCG) prijavilo se 3.039 kandidata.

Iz UCG-a su saopštili da je većina kandidata, njih 2.652, predalo dokumenta elektronskim putem, preko platforme upisi.edu.me.

Konkursom za upis ove godine je predviđeno 3.344 mjesta na budžetu.

Na Mediniskom fakultetu prijavio se 441 kandidat, na Elektrotehničkom 396, Ekonomskom 393, Filozofskom 283, Pravnom 214, Prirodno-matematičkom 174, na Fukultetu političkih nauka 154, a za turizam i hotelijerstvo 150.

Na Pomorskom fakultetu prijavilo se 146 kandidata, na Filološkom 135, Arhitektonskom 87, Građevinskom 76, Biotehničkom i Mašinskom po 75, Metalurško-tehnološkom 73, Građevinskom 76, na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje 69, likovnih umjetnosti 46, a na Muzičkoj akademiji 21.

Iz UCG-a su podsjetili da se testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu sjutra.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, u četvrtak i petak.

“Prijemni ispiti se organizuju za upis na sljedeće studijske programe: Medicina, Stomatologija, Arhitektura, Psihologija, Fizička kultura i zdravi stilovi života, Sportski novinari i treneri, kao i na stručno-umjetničke studijske programe”, naveli su iz UCG-a.

Rasporedi polaganja predmeta i prijemnih ispita istaknuti su na stranicama organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore.

Iz UCG-a su kazali da će se upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiti zaključno sa 15. julom, prema rasporedu organizacionih jedinica.