Sastanak Bajraktarija sa ugostiteljima: Decibeli pod kontrolom?

„Dogovoreno je i da se poštuje radno vrijeme do 02,00h i da se trotoari oslobode od stolova i stolica kako bi pješaci mogli slobodno da se kreću“, kazao je Bajraktari "Vijestima", dodajući da je postignut dogovor i oko smeća i reklama

23473 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mještani ulcinjskog Pinješa, Starog grada, Meteriza, Potoka i ostalih gradskih naselja koja gravitiraju glavnoj gradskoj saobraćajnici, Ploči i Pristanu, dobili su jasne signale da bi problem buke mogao biti vrlo brzo riješen.

Na današnjem sastanku predsjednika Omera Bajraktarija sa ugostiteljima dogovoreno je da muzika u lokalima do jedan sat poslije ponoći, do kada je i dozvoljena, mora biti mora biti u predviđenim granicama, odnosno decibelima.

„Dogovoreno je i da se poštuje radno vrijeme do 02,00h i da se trotoari oslobode od stolova i stolica kako bi pješaci mogli slobodno da se kreću“, kazao je Bajraktari "Vijestima", dodajući da je postignut dogovor i oko smeća i reklama.

„Neki su zbog nepridržavanja pravila pravila već kažnjeni ali o tome danas nijesmo govorili. Rekli su da će se pridržavati dogovora, pa da vidimo“, kazao je Bajraktari. Naveo je da u slučaju nepoštovanja dogovora, vlast neće prezati ni od najrigoroznijih mjera.

„Kao što je suspenzija rješenja o radu ili nešto tome slično“, kazao je Bajraktari.

"Vijestima" se u poslednjih nekoliko dana požalilo više mještana kako zbog preglasne muzike sa Ploče, kafića preko puta nekadašnje Kino sale i ispod zidina Starog grada, noćima nemaju miran san.

Bonus video: