U Tivtu ugašeno više požara FOTO/VIDEO

Požar iznad “Movide” bio je najozbiljniji i na toj intervenciji i bilo je angažovano 10 vatrogasaca sa dva protivpožarna vozila

4361 pregleda 0 komentar(a)
Vatrogasci na terenu u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Vatrogasci na terenu u Tivtu, Foto: Siniša Luković

Na području Krtola u opštini Tivat u toku vikenda buknula su tri požara, a danas još jedan, ali su svi ekspresno lokalizovani i ugašeni u izuzetno kratkom roku.

Prema riječima Ivana Starčevića iz rukoodstva Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Krtoli” iz Radovića, gorio je električni stub i konzola u naselju Kostići, kante od smeća u naselju Milovići, a dva ozbiljnija požara su buknula, prvo na lokalitetu Vranja Kupa, iznad plaže Movida, a drugi u starim Meštrovićima.

Svi požari su od strane dežurne ekipe i dobrovoljaca, vatrogasaca na čelu sa komandirom Milanom Vukošićem i predsjednikom DVD “Krtoli” Stefanom Kostićem brzo lokalizovani i potpuno ugašeni.

Požar iznad “Movide” bio je najozbiljniji i na toj intervenciji i bilo je angažovano 10 vatrogasaca sa dva protivpožarna vozila.

"Danas je od strane Službe zaštite i spašavanja Tivat upućen poziv da nešto gori iznad lokaliteta Kakrc, za nepuna tri minuta dežurna ekipa DVD 'Krtoli' je izašla na mjesta požara, zaustavila njegovo širenje, lokalizovala isti i potpuno ga ugasila. Vatrena stihija je prijetila obližnjoj kući stranih državljana i proširenju na okolno rastinje", istakao je Starčevič dodajući da se "svakim danom pokazuje koliko je ispravna i dalekosežna odluka gradske uprave Tivta kada je odlučila da podrži predlog za dežurstvima u toku ljeta od strane DVD Krtoli, i da to finansira iz opštinskog budžeta.

Požar Tivat, Tivat, požar, Krtoli
foto: Siniša Luković

Rukovodstvo DVD “Krtoli” zbog izuzetno velikih temperatura, suše i vjetra koji ovih dana duva u Boki, moli sve građane da obrate maksimalnu pažnju, da slučajno ne lože vatru na otvorenom, kao i da odmah prijave bilo kakav požar na 123 ili 122.

Bonus video: