Novaković Đurović: Da postavimo temelje za odgovorno upravljanje prostorom u Crnoj Gori

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma objavilo je Javni poziv za učešće u konsultovanju zainteresovane javnosti povodom izrade Nacrta zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata

5574 pregleda 6 komentar(a)
Novaković Đurović, Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma
Novaković Đurović, Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Očekujem da u širokom konsultativnom i transparentnom procesu dođemo do novog zakonskog rješenja u oblasti planiranja prostora i postavimo temelje za odgovorno upravljanje prostorom u Crnoj Gori, poručila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

U saopštenju iz tog vladinog resora se navodi da je Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma objavilo je Javni poziv za učešće u konsultovanju zainteresovane javnosti povodom izrade Nacrta zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

U saopštenju iz tog vladinog resora se dodaje da se "poziv odnosni na sve organe, organizacije, udruženja i pojedince da se uključe u početnu fazu pripreme ključnog zakona kojim se reguliše oblast prostornog planiranja".

"Nakon detaljne analize stanja u oblasti prostornog planiranja u prethodnom periodu i uočenih sistemskih nedostataka i problema u praksi, izrada novog zakonskog rješenja je neophodna", kaže Novaković Đurović.

Ona je pozvala "sve zainteresovane subjekte da se uključe u konsultovanje i daju predloge za Nacrt novog Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata".

"Ti predlozi će biti sastavni dio materijala za rad radne grupe i svaki predlog će se detaljno razmatrati i imati povratnu, pisanu informaciju. U narednim danima biće objavljen poziv za predstavnike NVO za učešće u radnoj grupi", zaključila je Novaković Đurović.

Bonus video: