Nove toplotne pumpe SC "Igalo" štede struju za 40 odsto

”Kompletiranjem ove investicije, Herceg Novi staje rame uz rame i sa ostalim, ne samo crnogorskim, već i evropskim gradovima, koji imaju sportske hale. Sada imamo sve što je neophodno da sportski centar funkcioniše kako treba”, kazao je predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić

6544 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Herceg Novi
Foto: Opština Herceg Novi

U okviru Sportskog centra “Igalo” instalirane su nove toplotne pumpe, koje će tom objektu omogućiti uštedu električne energije za 40 odsto.

To je saopšteno iz Opštine Herceg Novi, uz podsjećanje da je to još jedna investicija realizovana radi unapređenja uslova za rad sportske dvorane, nakon što je početkom ove godine kroz IPA projekat “Wood Key” ugrađena kotlarnica na biomasu, a prije dvije godine postavljen novi parket.

Toplotne pumpe je u rad pustio predsjednik Opštine Stevan Katić, koji je kazao da je lokalna uprava tokom protekle tri godine investirala više od 350 hiljada eura u projekte koji dopinose poboljšanju infrastrukture i energetske održivosti Sportskog centra “Igalo”.

”Kompletiranjem ove investicije, Herceg Novi staje rame uz rame i sa ostalim, ne samo crnogorskim, već i evropskim gradovima, koji imaju sportske hale. Sada imamo sve što je neophodno da sportski centar funkcioniše kako treba”, kazao je Katić.

Prema riječima direktora sportskog centra Radovana Ralevića, izvođač radova, “Termoinžinjering”, posao je završio prije planiranog roka.

Da su uslovi rada i treninga u sportskoj dvorani sada na odličnom nivou, kako je saopšteno, potvrđuju i riječi direktora francuske košarkaške federacije za međunarodne odnose, Gorana Radonjića.

”Kada sam vidio sve ovo, rekao sam da je to renesansa za sport. Već par dana, koliko je ovdje bio predsjednik francuske Federacije Žan Pjer Siutat, razgovarali smo i sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem o puno projekata koji neće biti samo priča, kazao je Radonjić i najavio dolazak delegacije Košarkaškog saveza Crne Gore radi dogovora o organizaciji Kupa Crne Gore u februaru.

Kako je naglasio predsjednik KK “Primorje 1945” Željko Roganović, ovo je istorijski momenat za sve sportiste koji koriste dvoranu za trening, kao i za zaposlene koji su pomogli u ostvarenju projekta.

”Zajedno sa parketnom podlogom koja je urađena prije dvije godine, smatram da je ovo veliki doprinos. Tek sada imamo kompletan sportski centar, koji možemo i tržišno da valorizujemo. Moram da kažem i u ime KK “Primorje 1945” da nam je ovo zaista potrebno i ovaj fenomenalan trenutak treba pozdraviti”, naglasio je Roganović.

Pored brojnih sportskih radnika, jučerašnjem puštanju u rad novih toplotnih pumpi prisustvovali su i proslavljena košarkašica i Novljanka Milica Dabović i njen otac, Milan Dabović, dugogodišnji košarkaški trener.

Nove toplotne pumpe proizvedene su u Italiji, odlika im je efikasnost i visokosofisticiranost, što će omogućiti velike novčane uštede za potrošnju električne energije, poručili su iz kompanije “Termoinžinjering”.

Bonus video: