U dijelu Kuča vode neće biti do sljedeće sedmice

Iz “Vodovoda” kažu da je razlog kvar na mreži

3294 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Dio Kuča do početka sljedeće sedmice neće imati uredno snabdijevanje vodom jer je prije dva dana došlo do kvara na dijelu vodovodne mreže.

To su juče kazali “Vijestima” iz preduzeća “Vodovod i kanalizacije” Podgorica, odgovarajući na navode mještana da vode nema, iako je najavljeno da će uredno snabdijevanje biti uspostavljeno još u ponedjeljak poslije podne. U dijelu Kuča voda je nestala početkom vikenda.

Iz “Vodovoda” su u ponedjeljak redakciji kazali da su i tada njihove ekipe utvrdile kvar na prepumpnim stanicama i da očekuju da će uredno vodosnabdijevanje biti uspostavljeno toga dana poslije podne.

U utorak je, kako su kazali, na prepumpnoj stanici Bioče 2, koja služi za transport vode s vodoizvorišta Bioče, došlo do kvara na pumpnom agregatu 1.

”Kvar je nastao na mehaničkom dijelu pumpe, što podrazumijeva zamjenu određenih djelova s ciljem stavljanja u ponovnu funkciju. Trenutno je u objektu u funkciji agregat broj 2, odnosno angažovano je pola kapaciteta pumpne stanice do otklanjanja kvara na agregatu broj 1. Ova situacija prouzrokovaće otežano vodosnabdijevanje srednjeg platoa Kuča do početka naredne sedmice, kada planiramo da kvar bude otklonjen i vodosnabdijevanje normalizovano”, kazali su iz “Vodovoda”.

Iz tog podgoričkog preduzeća ranije su rekli da je problem u snabdijevanju vodom uzrokovan dijelom i zbog prekomjerne potrošnje na području sela Medun, Sjenice, Dučići i Liješta, te da su u pojedinim selima u Kučima mještani vršili i manipulacije na mreži i da je to imalo za posljedicu da pojedina sela ostanu bez vode.

”Kako ne bi došlo do sličnih radnji, naše društvo je obezbijedilo pojedine šahtove, u cilju onemogućavanja radnji koje dovode do ovakvih problema”, rekli su ranije iz “Vodovoda”.

Bonus video: