Poziv građanima Podgorice da smanje upotrebu vode za piće u svrhu zalivanja bašti, travnjaka i za punjenje bazena

"Društvo će svakako povećati nadzor nad nenamjenskom potrošnjom i neodgovornim pojedincima u saradnji sa organima Glavnog grada i Komunalnom policijom"

8884 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" Podgorica apelovalo je na građane da smanje upotrebu vode za piće u svrhu zalivanja bašti, travnjaka i punjenja bazena, naročito u prigradskim naseljima kako bi se izbjegao pad pritiska u sistemu.

U saopštenju PG biroa se dodaje da je "kontrolom na terenu uređajem za mjerenje protoka, utvrđena prekomjerna potrošnja vode u nekoliko prigradskih naselja".

"Nenamjenska i neracionalna potrošnja vode iz sistema ugrožava njegovo funkcionisanje čime se direktno utiče na kvalitet života velikog broja sugrađana u mjesecima kada je voda svima neophodna. Društvo će svakako povećati nadzor nad nenamjenskom potrošnjom i neodgovornim pojedincima u saradnji sa organima Glavnog grada i Komunalnom policijom. Budimo odgovrni i solidarni", dodaje se u saopštenju.

U saopštenju podsjećaju da "usljed visokih temperatura tokom ljetnjih mjeseci u Podgorici, potrošnja vode se značajno povećava. U skladu sa planiranim aktivnostima, tokom ljetnjih mjeseci se ispumpava veća količina vode iz sistema kako bi se obezbijedilo uredno vodosnabdijevanje potrošača".

.

Bonus video: