Bajagić povodom Dana opštine Plužine: Uvjereni smo da ćemo uz Vladinu pomoć postati atraktivna lokacija za život

Do kraja 2022. planiramo završetak svih započetih radova. Uvjereni smo da ćemo u saradnji sa Vladom, koristeći potencijal, postati atraktivna lokacija za život i privlačna za ulaganje

9506 pregleda 3 komentar(a)
Bajagić, Foto: Mediabiro
Bajagić, Foto: Mediabiro

Tokom protekle godine, kao svih prethodnih, ponašali smo se kao dobri domaćini. Radili smo u cilju opšteg prosperiteta građana i svakodnevog razvoja opštine, poručio je predsjednik opštine Plužine Mijuško Bajagić.

Kako je saopštio Mediabiro on je to rekao tokom svečane sjednice povodom 4. avgusta, Dana Opštine Plužine.

"Plužine danas dobijaju potpuno rekonstruisan objekat Hitne Pomoći. Uz finansijsku pomoć Vlade, dobili smo i modernu medicinsku opremu. Do kraja 2022. planiramo završetak svih započetih radova. Uvjereni smo da ćemo u saradnji sa Vladom, koristeći potencijal, postati atraktivna lokacija za život i privlačna za ulaganje", istakao je Bajagić.

Kao sjećanje na 1943. godinu i oslobađanje teritorije Plužina, Bajagić je praznik iskoristio i za sumiranje rezultata rada lokalne uprave.

"Završena je realizacija brojnih projekata, iz oblasti saobraćajne, vodovodne i kulturne infrastrukture. U periodu između dva praznika, Opština je po osnovnu održavanja i asfaltiranja lokalnih puteva, izdvojila preko 1.600.000,00 eura. Izvršeno je presvlačenje asfaltnog zastora od mosta na Bukovici do mosta na Vrbnici u dužini oko šest kilometara. Asfaltirani su putni pravci za sela: Jasen, Lisinu, Gornji Stolac, Poljana, Brezna, Seljani i Trsa, u ukupnoj dužini devet kilometara", istakao je Bajagić.

Sa svečane sjednice
Sa svečane sjednicefoto: Mediabiro

Podsjetio je da su za izgradnju vododvoda i vodosabdijevanje okolonih sela, izdvojili sredstva u iznosu od 300.000 eura. Takođe su u saradnji sa Ministarstvom kulture,kako je rekao, izvršili rekonstrukciju kule vojvode Lazara Sočice, koja je na taj način stekala status kulturnog dobra, a uskoro će postati i regionalni muzej. Naveo je da je opština finansirala projekat digitalizacije bioskopa i izgradnju sabornog hrama. Osim toga, ulagali su i u obrazovanje, kao i zdravstvo.

Dan opštine Plužine
foto: Mediabiro

Predsjednik Skupštine Opštine Petar Mitrić čestitao je građanima i građankama današnji dan, a sjednicu je počeo minutom ćutanja i na taj način odao počast svim onima koji su kroz istoriju dali život za ovaj grad.

Dan opštine Plužine
foto: Mediabiro

"Kada je tačno prije 79 godina oslobođena teriotorija naše opštine, prisjećamo se predaka, junaka i heroja. Ne smijemo za zaboravimo njihovu smjelost i borbu. Antifašizam je ponos Crne Gore. Prisjećamo se svih koji su se borili za slobodu Plužina. U vrijeme kada je naša zemlja suočena sa izazovima, treba nam vise mudrosti kako bismo riješili probleme sa kojima se susrijećemo. Želim da se zahvalim svim društvenim pojednicima i humanim ljudima koji su pomogli našim građanima", rekao je Mitrić.

Bonus video: