Lim preplavljen bijelom pjenom: "Ovo su otrovi kojima truju i ribu i sve nas"

"Obilaskom nekoliko kolektorskih cijevi, kao i obilaskom djelova lijeve i desne obale vodotoka Lima, opština Bijelo Polje, nije se mogao utvrditi izvor ekološkog akcedenta", kazao je inspektor za vode, Uprave za inspekcijske poslove Dragan Šekularac

18226 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Rijeka Lim je danas bila preplavljen bijelom pjenom koja se ispušta u Industrijskoj zoni u Nedakusima, kod Bijelog Polja.

Više ribolovaca koji su se obratili "Vijestima" ispričali su da je pjena bila vidljiva i posljednjih dana, ali da je jutors njeno prisustvo pojačano.

"Ovo je nevjerovatno šta se radi od rijeke. Dođemo u ribolov i istoga časa možemo da spakujemo blinkere, jer tu više lova nema. Ovo su otrovi kojima truju i ribu i sve nas", kazao je jedan ribolovac.

Iz Uprave za vode "Vijestima" je saopšteno su upoznati sa najnovijim slučajem akcidenta na Limu i da su preduzeli određene radnje iz svoje nadležnosti, kako bi spriječili ovakve pojave.

"Obilaskom nekoliko kolektorskih cijevi, kao i obilaskom djelova lijeve i desne obale vodotoka Lima, opština Bijelo Polje, nije se mogao utvrditi izvor ekološkog akcedenta", kazao je inspektor za vode, Uprave za inspekcijske poslove Dragan Šekularac dodajući da će u narednim danima pojačati inspekcijski nadzor u cilju oktrivanja ovakvih akcidenata.

Bonus video: