RTCG: Vuković nastavlja sa iznošenjem netačnih informacija

Kako kažu, biće dobronamjerni i takve njegove izjave neće tumačiti kao zlonamjerne, već jednostavno "kao posljedicu nesnalaženja sa savremenim IT resursima, uprkos potrebi da ih kontinuirano komentarišete"

6454 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Iz Menadžmenta javnog servisa saopštili su da Dragoljub Vuković nastavlja sa iznošenjem netačnih informacija, te da se poziva na pouzdane izvore i opet optužuje nacionalni Javni servis za obmane građana.

Rukovodstvo RTCG-a je reagovalo na navode predsjednika Skupštine Media centra Dragoljuba Vukovića da menadžment javnog servisa ponovo nije otkrio izvor podataka na osnovu kojeg zvaničnog mjerenja su imali najveću gledanost u julu ove godine.

"Gdine Vukoviću, izvještaj koji sadrži podatke o gledanosti, rađen u saradnji sa Misijom OEBS u Crnoj Gori je postavljen na portal RTCG istog dana kada je i objavljen, dakle 5 jula. Isto se odnosi na ugovor Generalnog direktora. I za to postoje pouzdani dokazi, koje smo vam spremni dostaviti ili sami možete ostvariti uvid posjetom našoj IT službi", navodi se u njihovom reagovanju.

Kako kažu, biće dobronamjerni i takve njegove izjave neće tumačiti kao zlonamjerne, već jednostavno "kao posljedicu nesnalaženja sa savremenim IT resursima, uprkos potrebi da ih kontinuirano komentarišete".

Dodaju i da se menadžment ne miješa u odluke urednika po pitanju relevantnosti vijesti koje se objavljuju u centralnoj emisiji dnevnika nacionalog javnog servisa.

"Što se tiče upornih pokušaja gdina Vukovića da dinamiku, sadržaj i prioritete reformi Javnog servisa mjeri sa periodom od prije četiri godine, željeli bi da dodamo i sljedeće: aktuelni menadžment izuzetno poštuje tadašnje rukovodstvo. Štaviše, tokom proteklih godinu dana je svim istaknutim novinarima i rukovodiocima iz tog perioda, kao i brojnim zanemarenim i od njih, ponuđeno da preuzmu nove i dodatne odgovornosti u novoj garnituri. Međutim, nas ne zanima gledanje u prošlost, niti statistički prikazi jednog od aspekata reformi. Okrenuti smo budućnosti i izazovima koji stoje pred nama u kontekstu institucionalne reorganizacije, produkcione obnove, digitalne transformacije, hvatanje koraka sa tehnološkim razvojem, jačanjem snage brenda, a to su stvari koje višestruko prevazilaze problematiku poput osnovne pretrage dokumenata na portalu, o kojoj nažalost raspravljamo posljednjih par dana sa g. Vukovićem", navodi se u njihovom reagovanju.

Sve što Vukovića, kako dodaju, zanima o kvalitetu reformi Javnog servisa može naći "dokumentovano u izvještajima relevantnih međunarodnih organizacija".

"Očekujemo da će se taj trend nastaviti, nadamo se i na obostrano zadovoljstvo. Trendovi su za sve dobronamjerne veoma zadovoljavajući i Javni servis će ove godine biti prvi po svim kriterijumima", zaključuje se u reagovanju Menadžmenta RTCG-a.

Bonus video: