Ambasador Izraela posjetio Bijelo Polje: Moguće investiranje kroz dolazak izraelskih kompanija je veoma realno

Ambasador Jahel Vilan je saopštio da mu je drago što je prvi ambasador Izraela koji je došao u Bijelo Polje

2132 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka u Bijelom Polju, Foto: Opština Bijelo Polje
Sa sastanka u Bijelom Polju, Foto: Opština Bijelo Polje

Predsjednik Opštine Petar Smolović sastao se danas sa ambasadorom Izraela u Crnoj Gori Jahelom Vilanom i predstavnicima regionalne manifestacije "Ritam Evrope".

Na sastanku je bilo riječi o o kulturnoj, muzičkoj i sportskoj saradnji koja se može ostvariti sa Izraelom, ali prije svega i o biznis saradnji u smislu investicija.

"Potrebni su nam investitori iz oblasti turizma, poljoprivrede i mnogih drugih oblasti koje smo danas prezentovali kao potencijale Bijelog Polja, kako bi zajedno razvili ovu opštinu u jednu ozbiljnu turističku destinaciju. Za dobar početak te saradnje očekujemo dolazak djela turista iz Izraela koji će u narednom periodu posjetiti Crnu Goru", kazao je Smolović, navodeći da se svi u Crnoj Gori raduju jer su izraelski investitori počeli ozbiljno da dolaze u Crnu Goru.

Ambasador Jahel Vilan je saopštio da mu je drago što je prvi ambasador Izraela koji je došao u Bijelo Polje.

Iako je "Ritam Evrope" povod dolaska u Bijelo Polje, nisu izostale važne teme o kojima je razgovarao sa rukovodstvom Opštine.

"Moguće investiranje kroz dolazak izraelskih kompanija je veoma realno", Vilan.

"Jedna od tema bila je i dolazak izraelskih turista u Bijelo Polje. Mi ćemo, nadamo se, ove godine dostići rekor kada su u pitanju naši turisti koji dođu u Crnu Goru, za sada se taj broj kreće oko 70 hiljada. Željeli bismo da prvo posjete Bijelo Polje a odatle da se spuste do mora i drugih crnogorskih destinacija. Crna Gora postaje sve interesantnija za izraelske turiste, nadamo se da će se taj trend nastaviti", zaključio je ambasador Izraela. Sastanku u Kući Rista Ratkovića su prisustvovala i djeca iz Bijelog Polja koja su na takmičenju Crna Gora u ritmu Evrope pjevala Evrovizijsku pjesmu Izraela.

Bonus video: